ירושלמי אסלי: מתכון לחומוס ביתי וחמוצים כורדים

 
חומוס "מלמיליאן" עם טירשי של כורדים
חומוס "מלמיליאן" עם טירשי של כורדים צילום: אנטולי מיכאלו
 
עודכן 10:35 19/06/2016
שף שמוליק בן חמו, אמיליה רומנה

המתכון המושלם לחומוס ירושלמי ביתי, יחד עם חמוצים כורדים שהולכים איתו מצוין. כל מה שצריך לארוחת ערב ירושלמית בבית

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 4 שעות | 4 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

לחומוס:

1/2 קג גרגרי חומוס בולגריים


4 ליטר מים


1 כפית סודה לשתייה


1/2 כוס טחינה גולמית באיכות טובה


1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי


פלפל ירוק חריף לפי הטעם


2 שיני שום


מלח


מי קרח קרים

 

ירקות להחמצה:

1 כרוב לבן


1 צרור סלרי


3 גזרים


4-7 שיני שום


1 כרובית מפורקת לפרחים

 
 

אופן הכנה

מכינים את החמוצים:

 

  • חותכים את הירקות לקוביות גדולות אלכסונים (איך שאוהבים).
  • שמים את הירקות החתוכים במיכל זכוכית/פלסטיק נקי ומעוקר (מיכל שעבר השרייה במים רותחים על מנת להרוג את החיידקים בכדי שנוכל לשמר את הירקות לאורך זמן).
  • מחממים את כל המרכבים של נוזל ההחמצה בסיר עד רתיחה וכשרתח הנוזל שופכים אותו לתוך המיכל עם הירקות ואוטמים עם מכסה.
  • אחרי 48 שעות יש לנו תירשי של כורדים אורגיל.
מכינים את החומוס:
  • מבשלים את החומוס במים עם אבקת הסודה לשתייה במשך 3 שעות עד ריכוך מלא.
  • לאחר שהחומוס בושל מקררים אותו לטמפ' חדר.
  • שמים במעבד מזון את גרגירי החומוס, את הטחינה, הפלפל החריף והשום ומתחילים לטחון למשחה חלקה.
  • בהדרגה מוסיפים מיץ לימון ואם משחת החומוס סמיכה מדיי יש לדלל אותה מעט מים קרים בזילוף עדין לשמירה על מקרם משחתי עדין.
  • מתבלים במלח.
  • מגישים עם פיתה חמה.

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לסלט
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.