סוד ירושלמי: שיפוד שקדי עגל של "מוריס"

 
שיפוד שקדי עגל
שיפוד שקדי עגל צילום: אנטולי מיכאלו
 
עודכן 10:21 22/06/2016
שף שמוליק בן חמו, אמיליה רומנה

שיפוד שקדי העגל של מסעדת מוריס הירושלמית הוא סוד מוכר בעיר הבירה. קבלו את המתכון לשיפוד האגדי, שכל אחד יכול להכין בבית

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: חצי שעה | 4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

800 גר שקדי עגל נקיים משומן


8 שיפודי ברזל/ עץ רחבים


מלח פלפל


מיץ מלימון אחד

 
 

אופן הכנה

  • מבעירים פחמים על מנגל (אם אין גם מחבת ברזל יצוק עושה את העבודה).
  • חותכים את שקדי העגל לקוביות 3 ס"מ על 3 ס"מ.
  • משפדים את הבשר על השיפודים.
  • מתבלים במלח ופלפל גרוס.
  • צולים 4 דק מכל צד.
  • כשמורידים את השיפוד מהמנגל מיד מזלפים עליו מעט מיץ לימון לתת ניגוד לשומניות של השקדים.
  • מגישים עם סלט עשבי תיבול חמצמצים וזיתי קלמטה להשלים את חגיגת המאזט הירושלמי.

 
עוד כתבות במדור מתכוני שפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.