נוסטלגיה: תפוח אדמה "כמו פעם" • מתכון מתוך סופר שי-לי

 
תפוח אדמה "כמו פעם"
תפוח אדמה "כמו פעם" צילום: נועם פריסמן
 
עודכן 09:26 28/06/2016
שי-לי ליפא

מי לא זוכר את תפוח האדמה האפוי מהמסעדות של פעם, עם המילוי המוקרם בתוכו? הגרסה הזו מחזירה זכרונות אבל גם משדרגת אותם עם מילוי ביף סטרוגונוף טעים במיוחד

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 39 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 6 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

לביף סטרוגונוף:

3 כפות שמן זית


1 קופסה (200 גרם) פטריות פורטבלו, חתוכות בעובי 1/2 ס"מ


1 בצל בינוני, קצוץ דק


500 גרם בשר שייטל אנגוס, חתוך לרצועות בעובי 1 ס"מ


2 כפות קמח רגיל


3/4 כוס (180 מ"ל) קרם קוקוס


מלח ופלפל שחור גרוס

 

לתפוחי האדמה:

6 תפוחי אדמה גדולים לאפייה, שטופים היטב


רדיד אלומיניום

להגשה:
2 גבעולי בצל ירוק (החלק הלבן והירוק) פרוסים לעיגולים דקים

 

 
 

אופן הכנה

מכינים את תפוחי האדמה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • עוטפים את תפוחי האדמה ברדיד אלומיניום ומניחים בתנור.
  • אופים בתנור החם כשעה וחצי עד שתפוחי האדמה רכים מאוד.
בזמן האפייה מכינים את הביף סטרוגונוף:

  • מחממים מחבת על להבה גבוהה. מוסיפים כף שמן זית ומטגנים את הפטריות כ-3 דקות מכל צד עד שהפטריות זהובות. מוציאים את הפטריות לצלחת.
  • מנמיכים את הלהבה לבינונית. מוסיפים עוד כף שמן למחבת ומאדים את הבצל כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך. מוציאים את הבצל לצלחת.
  • מקמחים מעט את פרוסות השייטל ומנערים מעודפי קמח.
  • מוסיפים עוד כף שמן זית למחבת ומטגנים את הבשר כדקה מכל צד עד שנאטם.
  • מוסיפים את הפטריות והבצל המטוגנים, יוצקים קרם קוקוס, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ-2 דקות עד שהבשר מוכן והטעמים מתמזגים. מפזרים מעל בצל ירוק ומגישים עם תפוחי האדמה האפויים.

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור סופר שי-לי - המתכונים המלאים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.