כמו של סבתא: רולדת שוקולד וניל • מתכון מתוך סופר שי-לי

 
רולדת שוקו וניל
רולדת שוקו וניל צילום: נועם פריסמן
 
עודכן 10:07 30/06/2016
שי-לי ליפא

מתגעגעים לרולדות כמו של פעם? קבלו מתכון לעוגת רולדה שוקולד וניל ממש כמו שהיו מכינים פעם

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | רולדה אחת | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

לעוגת הספוג:
3 ביצים גדולות ((L בטמפ' החדר


1/2 כוס (100 גרם) סוכר


1/4 כפית קורט מלח


1/2 כוס (70 גרם) קמח רגיל


2 כפות אבקת קקאו


1/2 כפית אבקת אפייה


לשימון התבנית:
תרסיס בטעם חמאה


לקרם מסקרפונה:
1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה בטמפ' החדר


1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה קרה


1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר


גרגרים מ-1/2 מקל וניל


לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות


1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה

 
 

אופן הכנה

מכינים את עוגת הספוג:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים.
  • מקציפים ביצים, סוכר ומלח בקערת מיקסר 6-5 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קצף בהיר ותפוח מאוד.
  • מוסיפים קמח, אבקת קקאו ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עם כף עץ רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים לתבנית ומחליקים.
  • אופים בתנור החם 9-8 דקות רק עד שהרולדה זהובה וקפיצית למגע. נזהרים לא לייבש.
  • מצננים את הרולדה לחלוטין לפני המילוי. מומלץ לגלגל בתוך מגבת מטבח כדי שתהיה יותר אלסטית.


מכינים את קרם המסקרפונה:

  • מקציפים מסקרפונה, שמנת מתוקה, אבקת סוכר וגרגרים ממקל וניל בקערת מיקסר 3-2 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב מאוד.


מרכיבים את הרולדה ומצפים:

  • מורחים את המלית על עוגת הספוג ומגלגלים.
  • ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי).
  • מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים לתערובת חלקה.
  • יוצקים את הציפוי על הרולדה ומחליקים. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות להתייצבות.

 

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור סופר שי-לי - המתכונים המלאים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.