היישר מהדיינר • שלושה מתכוני דיינר אמריקאים

 
עודכן 10:55 04/07/2016
שף איתן ששון, הדיינר של גוצ'ה

לכבוד יום העצמאות האמריקאי - שלושה מתכונים מהמסעדות הכי אמריקאיות שיש, מסעדות הדיינר: טוסט מושחת, פנקייקים אווריריים וקינוח בננות אגדי

 
 
 
 
 
קרוק מדאם דיינרי
קרוק מדאם דיינרי צילום : דניאל לילה
 

קרוק מדאם דיינרי


סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה כולל: 20 דקות | כמות מנות: 2 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:


4 פרוסות לחם דגנים או אחר


150 גר' גבינת גאודה מגוררת (או גרוייר או גם וגם)


4 פרוסות שינקן (כדאי מעושן)


2 ביצים


לבשמל:
1/2 1 כפות חמאה


1/2 1 כפות קמח


2 כוסות חלב


מלח


פלפל לבן


קורט אגוז מוסקט טרי מגורר

 

אופן הכנה:


מכינים את הבשמל:

 

  • ממיסים בסיר קטן חמאה ומוסיפים קמח.
  • מערבבים ומוסיפים את החלב בהדרגה תוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה, עד קבלת רוטב חלק סמיך ואחיד.
  • מתבלים במוסקט, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
מכינים את המנה:

 

 

  • מורחים את פרוסות הלחם בבשמל, ממלאים בגבינות המגוררות, מניחים פרוסות שינקן, סוגרים ומהדקים היטב.
  • מורחים בחמאה מבחוץ וקולים על מחבת ברזל או בתנור.
  • בינתיים מכינים ביצי עין. כשהטוסטים מוכנים, מניחים ביצת עין מעל כל טוסט ומגישים.

 

 
פנקייק אמריקאי
פנקייק אמריקאי צילום : דניאל לילה
 
 

פנקייק אמריקאי


סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה כולל: 45 דקות | 2 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

 

160 גרם קמח רגיל (כוס ורבע)


10 גרם אבקת אפיה (1 כף)


חצי כפית מלח


2 כפות שטוחות סוכר


70 גרם חמאה


2 ביצים


2-3 טיפות תמצית וניל טהור


250 מ"ל חלב

 

אופן הכנה:

 

  • מנפים את כל היבשים לתוך קערה גדולה ומערבבים היטב עם מטרפה
  • ממיסים את החמאה במיקרו
  • טורפים את הביצים במהירות יחד עם הוניל
  • מוסיפים את החמאה החמה תוך כדי ערבוב אל הביצים
  • טורפים את החלב לתוך תערובת הביצים והחמאה

 

 
גופרה בננות
גופרה בננות צילום : שי בן אפריים
 

גופרה בננות


סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: 4 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

 

4 יחידות וופל בלגי חצי אפוי


200 גרם סוכר


50 גרם שקדים פרוסים


25 מ"ל ליקר אמרטו או ברנדי


250 מ"ל (1 קופסה) שמנת מתוקה


4 בננות בשלות פרוסות


גלידת וניל איכותית

 

 

אופן הכנה:

 

 

  • מחממים מחבת טפלון עם חצי מכמות הסוכר, עד שהוא הופך לקרמל.
  • מוסיפים את השקדים הפרוסים ומערבבים היטב עד שהם מתקרמלים.
  • יוצקים את השקדים המקורמלים בזהירות על נייר אפייה, ומקררים.
  • מחממים מחבת טפלון עם החצי השני של כמות הסוכר, עד שהסוכר הופך לקרמל.
  • מוסיפים בזהירות את האמרטו ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה, ותוך כדי מוסיפים את פרוסות הבננות.
  • הרכבת המנה:
  • מחממים מראש תנור ל-180 מעלות ואופים בו את הוופל במשך 5 דקות.
  • מניחים על כל צלחת ופל, ומעליו כדור גלידת וניל.
  • יוצקים על כל מנה את פרוסות הבננות עם הרוטב.
  • קוצצים את השקדים המקורמלים, ומפזרים מהם מעל כל צלחת.
  • מקשטים באבקת סוכר.

 

 

הדיינר של גוצ'ה משיק לכבוד יום העצמאות ה-240 של ארה"ב, תפריט XL המושתת על מנות קלאסיות של הדיינרים האמריקאיים בגרסאות גדולות במיוחד. התפריט יוגש במקום החל מה-3 ביולי ועד ה-7 לחודש.

 

בין המנות שבתפריט:
כנפיים ברוטב חריף 300 גר'/ XL 600 גר' (38/ 62 שקלים); סופר מיקס קריספי - שרימפס, קלמרי, דג קראב קייק וצ׳יפס (52 שקלים); כריך פילדלפיה עם אנטריקוט, בצל וגאודה (61 שקלים)/ (78 שקלים); ספריבס- צלעות עגל בציר בקר 400 גר' /XL 650 גר' (99 שקלים/ 135 שקלים); טריפל דקר בליווי צ'יפס/ מגה דקר בליווי צ'יפס (78/69 שקלים ); המבורגר צלעות וביצת עין/ המבורגר (78/99 שקלים). בגזרת התוספות: הום פרייז, (39 שקלים); צ׳יפס רגיל (21 /31 שקלים).
משהו מתוק: מנת פנקייק רגיל/ מנה כפולה (39/ 49 שקלים); מילקשייק XL ענקי (21 שקלים).

 
עוד כתבות במדור מתכוני שפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.