הנשנוש המושלם לגמר: פריכוני דג ברוטב עמבה עדין

 
פריכוני דגים
פריכוני דגים צילום: יח"צ
 
עודכן 11:26 10/07/2016
שף מיכאל כץ, מסעדת אלומה

רואים את הגמר היום בבית? אולי תכינו את הנשנוש הפריך המושלם? פריכוני דג ברוטב עמבה עדין שאי אפשר להפסיק לאכול

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | 4 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

600 גרם דג לבחירה (קפוא או טרי) קוד, בקלה , אמנון , בורי , מוסר, חתוך לאצבעות של כ-6 ס״מ אורך, 1 ס״מ רוחב ו-1 ס״מ גובה

 

לבלילה:

כוס בירה לבנה


1/2 כפית שמרית


1/2 כפית מלח


כוס וחצי קמח

 

למטבל:
1/2 כוס מיונז


1בצל קצוץ


2 מלפפונים חמוצים קצוצים


1-2 כפות עמבה לפי הטעם


מלח


פלפל


2 כפות פטרוזליה קצוצות

 

 
 

אופן הכנה

מכינים את הבלילה:

 

  • ממיסים את השמרים בבירה עם קצת מלח.
  • מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים בעזרת מטרפה, עד קבלת מרקם של בלילה הדומה לזו של קרפ (ניתן להוסיף מים במידה והבלילה סמיכה מידי).
  • נותנים לבלילה לנוח לפחות חצי שעה.
מכינים את המטבל:
  • מערבבים את כל המרכבים ומתקנים לפי הטעם. (עדיף לשים מעט עמבה בהתחלה ולהוסיף בהדרגה)

מכינים את הדגים:

  • מחממים את השמן ל-180 מעלות (שמן חם נספג הרבה פחות במזון ולכן מומלץ למדוד עם מד טמפרטורה).
  • סוחטים מיץ לימון על ומקמחים אותם.
  • טובלים את הדגים בעדינות בבלילה ומניחים בעדינות לשמן החם. מטגנים עד קבלת גוון זהוב.
  • מעבירים לנייר סופג ומגישים חם עם המטבל וכוס בירה קרה.

 
עוד כתבות במדור מתכוני דגים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.