המאפה המושלם: פוקצ'ה ביתית

 
פוקצ'ה
פוקצ'ה צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 11:06 12/07/2016
בת חן דיאמנט

רוצים להכים את הפוקצ'ה הביתית המושלמת? בת חן דיאמנט אופה את המאפה הכי איטלקי שיש, בטאבון או בתנור ביתי, ואתם חייבים לנסות

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שלוש שעות | 11 פוקאצ'ות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

ק"ג קמח קפוטו מנופה (או כל קמח אחר לפיצה או פוקצ'ה)


7 גרם שמרים יבשים


כף דבש


650 מ"ל מים קרים


28 גרם מלח


2 כפות שמן זית

 

טופינג לפוקצ'ה:
רוזמרין, עלי אורגנו, עלי זעתר טריים וקצוצים


מלח ים אטלנטי


שמן זית

 
 

אופן הכנה

 

  • בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים ודבש כחצי דקה.
  • מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים כשתי דקות עד להיווצרות בצק אחיד.
  • מוסיפים שמן זית, מלח ומערבבים כשמונה דקות נוספות. הבצק צריך להיות גמיש וחלק למגע
  • בתום הלישה מבצעים את פעולות השקילה והכדרור: שקילה: שוקלים ומחלקים את הבצק ל- 11 יחידות, כל חתיכה במשקל 150 גרם. כדרור: יוצרים מכל חתיכה של בצק כדור שפניו מתוחים וחלקים.
  • מקמחים מעט תבנית עמוקה (אני משתמשת בגסטרונום פלסטיק עם מכסה) מניחים את הכדורים במרווחים גדולים, מקמחים מעט את פני הכדורים, סוגרים במכסה ומעבירים למקרר להתפחה למשך הלילה.
  • ביום למחרת יש להוציא מהמקרר את הכדורים כשעה וחצי לפני האפייה.
  • עיצוב לפני האפייה: מקמחים מעט כל כדור ופותחים אותו בעדינות לצורה הרצויה (מלבנית וארוכה)בעזרת הידיים.
  • שמים את התוספות: מורחים בעדינות עם הידיים שמן זית, מפזרים תבלינים טריים קצוצים ומלח אטלנטי.
  • אפייה בטאבון : 400 מעלות, עם אש חיה אופים כדקה עד להזהבה של הבצק.
  • אפייה בתנור ביתי: 250 מעלות, בתנור שחומם מראש כרבע שעה, עד להזהבה.

ניתן לשים כל תוספת שרוצים על הפוקצ'ה: עגבניות שרי, כדורי מוצרלה ועוד.

 
פוקאצ'ה
פוקאצ'ה צילום : גיל גוטקין
 

בת חן דיאמנט היא שפית המעבירה סדנאות בישול ואפייה מסביב לתנור בביתה בעין ורד, וגם אירועיים חוויתיים עד 30 איש. רוצים לדעת עוד פרטים ולהירשם לסדנא? לחצו כאן.

 

 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.