מאפה צרפתי: פלוט זיתים וגבינה

 
פלוט זיתים וגבינה
פלוט זיתים וגבינה צילום: אסף אמברם
 
עודכן 12:57 14/07/2016
חיליק אפרים, אופה ראשי מאפיות ג'ייקובס

הוא לא בגט והוא לא ממש לחם, הכירו את הפלוט: מאפה צרפתי שהוא ההתמכרות החדשה שלכם, עם המון גבינה וזיתים שמשובצים בתוכו

 
 
 
 
 

מצרכים:

 

390 גרם מים


25 גרם שמרים


100 קמח מלא


400 גרם קמח לבן


100 גרם קמח שיפון


16 גרם מלח


200 גרם זיתים


30 גרם קמח דורום


2 שיני שום כתושות


160 גרם גבינה גאודה או עמק

 

אופן הכנה:


  • מערבבים את הזיתים, שום, גבינה וקמח דורום בקערה.
  • בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים מעט את המים והשמרים ולאחר מכן מוסיפים קמח ומלח ולשים בדרגת מהירות נמוכה למשך 3 דקות.
  • מעלים את הלישה לדרגת מהירות בינונית למשך 7 דקות נוספות (הבצק צריך להיפרד מהדפנות ולהיות גמיש, במידה והבצק יבש ניתן להוסיף כף מים בכל הוספה).
  • בתום דקות הלישה מוסיפים את תערובת הזיתים והגבינה ולשים במשך דקה נוספת, עד שהזיתים והגבינה נבלעו בבצק.
  • מעברים את הבצק לקערה ומכסים בבד לח למנוחה של כ- 20 דקות עד חצי שעה בטמפ' החדר.
  • חובטים בבצק מספר פעמים להוצאת האוויר, מעברים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים אותו ל -120 גרם (כל יחידה) ומעצבים בצורת מקל ארוך, באורך של כ- 20 ס"מ.
  • מעברים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים למנוחה של 45 דקות.
  • בתנור אפייה שחומם מראש בחום של 220 מעלות, מכניסים את התבנית לרבע שעה עד שהפלוטים זהובים והגבינה מותכת.
  • מצננים מעט ונהנים.

 

 
פלוט זיתים וגבינה
פלוט זיתים וגבינה צילום : אסף אמברם
 
 

 

 

 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.