מיוחד ופריך: לחם תפוחי אדמה

 
לחם תפוחי אדמה
לחם תפוחי אדמה צילום: גיל גוטקין
 
עודכן 09:21 21/07/2016
ליאור משיח

את הלחם הזה אתם חייבים להכין: רך מבפנים, פריך מבחוץ ומשובץ בהמון קוביות קטנות של תפוחי אדמה

 
 
 
 
 

לביגה:
¼ כוס קמח לחם


¼ כוס מים


קורט שמרים טריים

 

לתפוחי האדמה:

1 קילו תפוחי אדמה


3 כפות שמן זית


3 שיני שום קצוצות


חופן קטן פטרוזיליה קצוצה.

 

לבצק הסופי:
¼3 כוסות קמח לחם


1²/3 כוסות מים


1.5 כפות מלח


1 כפית שמרים טריים


½ כוס ביגה

 

 

אופן הכנה:

 

מכינים את הביגה יום מראש:

 

  • מערבבים את כל המצרכים של הביגה, מכסים ומתפיחים 14-16 שעות בטמפרטורת החדר.

 

מכינים את תפוחי האדמה:

 

  • קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות בגודל של כ-ס"מ. מערבבים עם השמן, השום והפטרוזיליה ואופים בתנור שמחומם ל-180 מעלות עד שתפוחי האדמה רכים. מצננים מעט.

 

מכינים את הלחם:

 

  • במיקסר לשים את הביגה, הקמח והמים. נותנים לבצק מנוחה של כ-15 דקות.
  • מוסיפים את המלח, השמרים, לשים כ-10 דקות עד שהבצק גמיש ורך.
  • מוסיפים את תפו״א, שמן זית, שום והפטרוזיליה ומערבבים עד שהבצק אחיד.
  • מתפיחים התפחה ראשונה של שעה וחצי עד שעתיים כאשר פעם אחת באמצע מקפלים את הבצק ומוציאים לו אוויר כעבור 45 דקות.
  • מחלקים לחתיכות של 200 גר׳ (כגודל כדור טניס).
  • מכדררים, נותנים מנוחה של כ-15 דקות, מכדררים שוב.
  • מתפיחים התפחה סופית של כ-45 דקות ומעצבים קוצים בעזרת סכין או מספריים.
  • אופים ב-230 מעלות צלזיוס כ-20-35 דקות עם אדים (מגש עם מים רותחים בתחתית התנור או שמשפריצים על הלחם מים בתחילת האפייה).
  • מחכים כחצי לשעה לפני ההגשה.

 
 

ליאור משיח, שף קונדיטורית ובולנז׳ר, בוגרת לימודי קונדיטוריה ואפייה ב-international culinary center בניו יורק מעבירה סנדאות אפייה ולחמים ב'Culinary Hub' המרכז האורבני לתרבות האוכל. תאריכי הסדנאות הבאים: 11/08/16 סדנת ערב : 18:00-22:00. 17/08/16 סדנת ערב : 18:00-22:00. ההרשמה באתר.

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לעוגות ועוגיות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.