מיקס פטריות מוקפצות

 
מיקס פטריות מוקפצות
מיקס פטריות מוקפצות צילום: אפיק גבאי
 
עודכן 07:55 27/07/2016
אופיר דדון, שף ג'פאן ג'פאן

ספק סלט, ספק נשנוש, פטריות מוקפצות הן אחד הדברים הכי כיפיים במסעדות אסיאתיות. בואו ללמוד איך להכין אותן בבית

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | 2 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

12 פטריות שמפיניון חתוכים לרבעים


10 פטריות פורטובלו חתוכים לרבעים


8 עגבניות שרי


12 עלי תרד


200 מ"ל רוטב טריאקי (הוראת הכנה בהמשך. אפשר גם קנוי)


לטמפורה:
כוס קמח תופח


2 ביצים


מים על פי העין (הבלילה צריכה להיות לא סמיכה מדי)

 

לרוטב טריאקי:

1 גינגר שרוף


2 שיני שום


חצי בצל לבן שרוף


1 ליטר סויה


1 ליטר וחצי מים


300 גרם סוכר לבן או חום


300 מל' סאקה יפני


100 מל' מירין

 

 
 

אופן הכנה

מכינים את רוטב הטריאקי:

 

  • בסיר גדול לבשל את הכל המצרכים עד רתיחה.
  • אחרי רתיחה לבשל על אש נמוכה כ-40 דק. (ניתן לחסוך זמן על ידי הסמכה עם כף קורנפלור אבל מומלץ לבשל בישול ארוך).

מכינים את הטמפורה:

 

  • מערבבים את המצרכים בקערה עד קבלת בלילה לא סמיכה מדי.

 

 

מכינים את המנה:

 

  • מערבבים את המצרכים בתבנית עם הבלילה של הטמפורה שהכנו מראש.
  • מטגנים בשמן עמוק
  • לאחר מכן מסדרים את הפטריות בצורה מסודרת על צלחת הגשה מעל הפטריות מזלפים רוטב טריאקי.

 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.