הפתעה לילדים: לחם ופריטטה אפונה בקן • מתכון מתוך סופר שי-לי

 
לחם ופריטטה אפונה בקן
לחם ופריטטה אפונה בקן צילום: נועם פריסמן
 
עודכן 11:37 31/07/2016
שי-לי ליפא

הנה דרך חדשה להגיש לילדים ביצים: טוסט פריך וכיפי עם ביצה בקן בשילוב אפונה, שכל הילדים יאהבו

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 20 דקות | 6 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

2 כפות שמן זית


1 בצל קטן קצוץ דק


3 ביצים גדולות (L)


1/2 כוס אפונה עדינה מוקפאת


2 כפות עירית קצוצה דק


מלח ופלפל שחור גרוס


ללחם:
6 פרוסות גדולות של לחם לבן בעובי 1 ס"מ


שמן זית

 

 
 

אופן הכנה


  • מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך. מעבירים לקערה ומצננים.
  • מוסיפים ביצים לקערה וטורפים. מוסיפים אפונה ועירית, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  • בעזרת קורצן עוגיות בצורת לב, יוצרים במרכז כל פרוסה חור בצורת לב.
  • מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. משמנים מעט ומניחים שתי פרוסות ושני לבבות.
  • יוצקים בזהירות לכל חור כ-1/4 כוס מתערובת הביצים. הופכים בזהירות אחרי 2 דקות (את הפרוסות ואת הלבבות) ומטגנים עוד כדקה-שתיים מהצד השני.

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור סופר שי-לי - המתכונים המלאים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.