ליד הקפה • חיתוכיות שוקולד וריבה

 
עודכן 10:28 09/08/2016
מאיה דרין

הנשנוש האולטימטיבי ליד הקפה, או הביס המתוק שילדים כל-כך אוהבים: מאיה דרין אופה בקלות ריבועי בצק טעימים בתוספת שוקולד, ריבה ושטרויזל

 
 
 
 
 
המתוק הזה ליד הקפה. חיתוכיות שוקולד וריבה
המתוק הזה ליד הקפה. חיתוכיות שוקולד וריבה צילום : לירון אלמוג
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה ו-45 דקות | תבנית 20X30 | רמת קושי: קל

 

מצרכים לבצק:
1 כוס גדושה אגוזי פקאן או מלך


3 חלמונים


1/2 כוס סוכר


קורט מלח


250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות


1 ו- 3/4 כוסות קמח


 

למילוי:
1/2 כוס מרקחת תות (ללא תוספת סוכר)


1/2 כוס ממרח שוקולד קלאסי


1 כוס שברי שוקולד מריר


 

לפירורים:
1/4 כוס קמח


1/4 כוס אגוזי פקאן או מלך קצוצים


2 כפות סוכר


 

 
 

אופן הכנת הבצק:

  • במעבד מזון מעבדים לקרם חלק חלמונים, סוכר, מלח וחמאה.
  • מוסיפים קמח ואגוזים ומעבדים בזריזות עד לקבלת בצק רך ואחיד.
  • מקררים במקרר כשעה.
  • מוציאים מהמקרר, מפרישים 1/4 כמות בצק ושומרים אותה במקרר.
  • את שארית הבצק משטחים בתבנית משומנת בעזרת האצבעות לקלתית אחידה.

 

המילוי:

  • בעזרת סכין מריחה מורחים שכבה אחידה של ריבה וממרח שוקולד על פני הבצק. מפזרים שברי שוקולד.

 

הפירורים:

  • ל1/4 מכמות הבצק הקר מוסיפים קמח, אגוזים וסוכר ומפוררים בעדינות בקצות האצבעות לפירורים.
  • מפזרים את הפירורים על פני התבנית.

 

אפייה והגשה:

  • אופים בתנור חם ב-180 מעלות במשך 30 דקות עד שהפירורים מזהיבים והעוגה מוכנה.
  • מצננים לחלוטין, חותכים לריבועים / מלבנים ומגישים.

 

 
עוד כתבות במדור קינוחים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.