מתכון לעוגת שמרים במילוי ריקוטה

 
עודכן 10:44 09/08/2016
אושרת בן חמו, קפה שינדלר

מחפשים מתכון לעוגה המושלמת? אושרת בן-חמו מכינה לנו עוגת שמרים מבצק עשיר ונימוח, במילוי גבינת ריקוטה שמכינים בצ'יק

 
 
 
 
 
עוגת שמרים ריקוטה
עוגת שמרים ריקוטה צילום : אפיק גבאי
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן התפחה: 5 שעות | 2 תבניות אינגליש קייק | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבצק:

500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח


10 גרם שמרים יבשים (או 30 גרם טריים)


2 ביצים גודל M


100 גרם (1/2 כוס) סוכר


180 מ"ל (2/3 כוס) חלב פושר


כפית תמצית וניל איכותית


גרידה מחצי לימון


190 גרם חמאה רכה מאוד


5 גרם (כפית) מלח


 

למלית ריקוטה:

400 גרם גבינת ריקוטה ( מומלץ של משק עברי)


100 גרם (1/2 כוס) סוכר


100 גרם צימוקים לבנים


כפית תמצית וניל איכותית


גרידה מחצי לימון


מיץ מלימון אחד ( ניתן להחליף לתפוז)


 
 

אופן הכנה:

 

להכנת הבצק:

  • במיקסר עם וו לישה מניחים קמח ומערבבים בתוכו את השמרים. מוסיפים: ביצים, סוכר, חלב, וניל, גרידת לימון ומערבלים עד קבלת בצק חלק.
  • מוסיפים את המלח והחמאה וממשיכים לעבד עד קבלת בצק חלק ומבריק ומעט דביק. מחלקים את הבצק לשניים, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר ללילה או 4 שעות לפחות.

 

מכינים את המלית וממלאים את הבצק:

  • מערבבים את כל חומרי המלית ומניחים בצד במקרר.
  • מרדדים את הבצק לשני מלבנים בגודל של כ 25 ס"מ אורך על רוחב של 20 ס"מ.
  • להניח במרכז העלה את מלית הריקוטה, לחתוך חתכים אלכסוניים בבצק משני צידי המילוי באורך 5 ס"מ ובהפרשים של 5 ס"מ בין חתך לחתך. להניח רצועה אחת מימין על המילוי ורצועה אחת משמאל (ראו כאן).
  • מעבירים את שתי הרולדות לתבניות אינגליש קייש משומנות.
  • מניחים להתפחה 30 דקות או עד הכפלת נפח.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, כ 35 דקות או עד הזהבה.
  • מקררים ומפזרים מעל אבקת סוכר.

 

המתכון באדיבות אושרת בן חמו, הקונדיטורית של מסעדת קפה שינדלר ביפו

 
עוד כתבות במדור מתכונים לעוגות ועוגיות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.