צרפתי בקלות: עוף מיסטראל

 
עוף מיסטראל
עוף מיסטראל צילום: ינאי מנחם
 
עודכן 10:26 15/08/2016
שי-לי ליפא

מתכון צרפתי ועסיסי במיוחד לעוף, שקל להכין בבית: עם שום מתקתק, בצל וטימין, כל המשפחה תאהב את המנה העיקרית הזו

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעתיים | 6 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

6 ירכיי עוף טריות


40 שיני שום לא קלופות, שטופות היטב


2 בצלים בינוניים, חצויים וחתוכים בעובי 1/2 ס"מ


2/3 כוס יין לבן יבש


מלח ופלפל שחור גרוס


1/4 כוס שמן זית


1 כפית תבלין מונטריאול עוף


3 ענפי תימין

 

 
 

אופן הכנה

 


  • מוציאים את העוף מהמקרר כ-40 דקות לפני ההכנה.
  • מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית ברדיד אלומיניום ומעליו מניחים נייר אפייה.
  • מניחים שום ובצל בתבנית, יוצקים יין ומתבלים במלח ופלפל. מניחים מעל את העוף, מורחים בשמן זית, מתבלים בתבלין מונטריאול לעוף, מלח ופלפל ומניחים גבעולי תימין. מכסים ברדיד אלומיניום.
  • אופים בתנור החם שעה וחצי.
  • מסירים את רדיד האלומיניום, מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות ואופים עוד כ-25 דקות עד שהעוף זהוב ומוכן.

 

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור סופר שי-לי - המתכונים המלאים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.