טיאן: מאפה ירקות פרובנסלי

 
טיאן: מאפה ירקות פרובנסלי
טיאן: מאפה ירקות פרובנסלי צילום: ינאי מנחם
 
עודכן 10:40 22/08/2016
שי-לי ליפא

פרוסות של ירקות אפויים בתנור בתיבול עדין של טימין: המאפה המושלם לארוחת הערב או בתור תוספת, היישר מפרובאנס

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | תבנית 20X30 | רמת קושי: קל

 

מצרכים

5 כפות שמן זית


1 בצל גדול, קצוץ דק


מלח ופלפל שחור גרוס


1 חציל מאורך ודק, פרוס לעיגולים דקים בעובי 3-2 מ"מ


1 זוקיני גדול, פרוס לעיגולים דקים בעובי 3-2 מ"מ


6-5 עגבניות תמר, פרוסות לעיגולים דקים בעובי 3-2 מ"מ


2 תפוחי אדמה בינוניים, פרוסים לעיגולים דקים בעובי 3-2 מ"מ


3-2 כפות עלי תימין

 

 
 

אופן הכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית. מוסיפים 2 כפות שמן (את השאר שומרים לאפייה) ובצל ומאדים כ-5 דקות עד שהבצל מתרכך.
  • מניחים את הבצל המאודה בשכבה אחידה בתבנית חסינת חום בקוטר 30 ס"מ ומתבלים במעט מלח ופלפל.
  • מסדרים מעל את הירקות בחפיפה ולסירוגין (חציל, זוקיני, עגבניות ותפוחי אדמה).
  • מזלפים 2 כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומכסים ברדיד אלומיניום.
  • אופים בתנור החם 30 דקות.
  • מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים מעל את עלי התימין, מזלפים כף שמן זית ואופים עוד 25-20 דקות ללא כיסוי עד שהירקות רכים וזהובים.

 

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור סופר שי-לי - המתכונים המלאים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.