התוספת הצרפתית: רטטוי

 
רטטוי
רטטוי צילום: נועם פריסמן
 
עודכן 09:57 23/08/2016
שי-לי ליפא

קוביות קטנות של ירקות, מבושלים יחד במחבת עם המון תבלינים. הצרפתים קוראים לזה רטטוי, אנחנו קוראים לזה התוספת הכי שווה שיש

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 40 דקות | 4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

2 כפות שמן זית (בקוק פריי) או 8 כפות שמן זית (בסיר רגיל)


1 חציל קטן חתוך לקוביות בגודל 1.5 ס"מ


2 זוקיני בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל 1.5 ס"מ


1 פלפל אדום בינוני, חתוך לקוביות בגודל 1.5 ס"מ


1 פלפל צהוב בינוני, חתוך לקוביות בגודל 1.5 ס"מ


1 בצל בינוני, קצוץ דק


34- שיני שום, קצוצות דק


3 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות בגודל 1.5 ס"מ


1 כף גדושה רסק עגבניות


1/2 כוס מים מינרליים או מסוננים


עלים מ-3 גבעולי תימין


1 כפית סוכר


מלח ופלפל שחור גרוס

 

 
 

אופן הכנה

מכינים את הרטטוי במולטי פריי:

  • משמנים את המולטי פריי ב-2 כפות שמן זית. מכניסים את החציל, הזוקיני, הפלפלים והבצל ומפעילים עם הבוחש ל-15 דקות טיגון עד שהירקות זהובים.
  • מוסיפים שום, עגבניות, רסק עגבניות, מים, תימין וסוכר ומתבלים במלח ופלפל, מפעילים ל-15 דקות בישול עד שהירקות רכים והטעמים מתמזגים.
או מכינים את הרטטוי בסיר רגיל:
  • מחממים סיר רחב על להבה גבוהה. מוסיפים 2 כפות שמן זית ומטגנים את החצילים כמה דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד הזהבה קלה. מוציאים לצלחת.
  • מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית וזוקיני ומטגנים כמה דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד הזהבה קלה. מוציאים לצלחת.
  • מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית ופלפלים ומטגנים כמה דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד הזהבה קלה. מוציאים לצלחת.
  • מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל והשום רכים.
  • מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, מים, תימין וסוכר, מתבלים במלח ופלפל ומאדים כ-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהעגבניות מתחילות להתרכך.
  • מחזירים לסיר את הירקות המטוגנים, מערבבים ומבשלים 7-5 דקות עד הירקות רכים והטעמים מתמזגים.

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור סופר שי-לי - המתכונים המלאים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.