לחם מקורי: חלה דלמטית

 
חלה דלמטית
חלה דלמטית צילום: נועם פריסמן
 
עודכן 11:25 25/08/2016
שי-לי ליפא

חלה מתוקה שהילדים יאהבו לאכול: מנוקדת בצבעי שחור לבן, ממש כמו כלב דלמטי

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים | תבנית אינגליש קייק 25X12 | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

1/2 שקית (25 גרם) שמרים טריים, מפוררים


1/2 כוס (100 גרם) סוכר


1 כוס (240 מ"ל) חלב חמים


31/2 כוסות (500 גרם) קמח רגיל


1 ביצה


50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות


1 כפית מלח


לתערובת הכהה:
2 כפות אבקת קקאו


1 כף חלב


לשימון:
תרסיס שמן בטעם חמאה

 

 
 

אופן הכנה

  • ממיסים בקערת מיקסר עם וו לישה שמרים וסוכר בחלב החמים. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
  • מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומערבלים עם וו לישה בעל מנוע חזק כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק רך ודביק.
  • מוציאים 2/3 מהבצק לקערה משומנת, מתיזים מעל מעט שמן ומכסים בניילון נצמד.
  • מוסיפים ל-1/3 הבצק שנותר בקערה אבקת קקאו וחלב. מערבלים עוד 2 דקות עד שנוצר בצק חום אחיד וחלק.
  • מניחים בקערה שנייה משומנת, מתיזים מעל מעט שמן ומכסים בניילון נצמד.
  • מתפיחים את שני סוגי הבצק כשעה עד שמכפילים את נפחם.
  • מחלקים את הבצק הלבן ל-7 חלקים, ואת הבצק החום ל-7 חלקים.
  • מרדדים כל חלק מהבצק הלבן לעלה מאורך בעובי 1/2 ס"מ.
  • מגלגלים כל בצק חום לגליל דק.
  • מניחים כל גליל חום על עלה בצק לבן ומגלגלים לגליל עבה.
  • מניחים בתבנית משומנת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-45 דקות.
  • מחממים תנור ל-175 מעלות.
  • אופים בתנור החם כ-30 דקות עד החלה זהובה מאוד.
  • ממתינים כ-30 דקות ורק אז פורסים.

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור סופר שי-לי - המתכונים המלאים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.