מרק קובה כתומה (דלעת)

 
מרק קובה כתומה (דלעת)
מרק קובה כתומה (דלעת) צילום: ערוץ האוכל
 
עודכן 11:08 28/08/2016
אודרי בן אדרת

אמא של השף שאול בן אדרת עם המתכון למרק הקובה דלעת המושלם: קצת חמוץ, קצת מתוק, ובעיקר מאוד טעים

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה | 4-5 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מרכיבים:


למרק:

בצל בינוני


1 ק"ג דלעת


2 ענפי סלרי


2 כפות רסק עגבניות


מים לכיסוי הירקות


מלח


2-3 שיני שום

 

למילוי:

2 בצלים בינוניים


350 גרם בשר בקר טחון


פלפל


מלח


1 כף בהארט


מעט מלח

 

לבצק קובה:

350 גרם סולת


5 כוס מים קרים

 

 

אופן הכנה:


להכנת המרק:

  • לקצוץ את הבצל ולאדות אותו עם מעט שמן בסיר.
  • להוסיף מים בגובה של חצי סיר.
  • להוסיף רסק עגבניות ומלח.
  • לקצוץ את הסלרי והכניס לסיר.
  • לחתוך את הדלעת לקוביות ולזרוק למרק.
  • לחתוך את שיני השום לפרוסות ולהוסיף למרק.


להכנת למילוי:

  • לטגן בצל בינוני במחבת עמוקה.
  • אחרי שהבצל הזהיב להוסיף בשר טחון.
  • לתבל עם מלח פלפל, בהראט.
  • לטגן עד שהבשר הופך לחום.
  • לחכות שהבשר יתקרר.


להכנת בצק הקובה:

  • לשפוך בקערה את הסולת ואת המים ולערבב עד שהיא נהפכת לפלסטלינה
  • אחרי השהבשר מתקרר למלא את הסולת בשתי כפיות בשר ואז ליצור כדור.
  • כל כדור מוכן להכניס לתוך המרק
  • לבשל את המרק קובה במשך 30 דקות על אש נמוכה.
  • לפזר בסיר עלי נענע ולבשל עוד שתי דקות.

 

 
 

לעוד מתכונים כמו של סבתא, לחצו לאתר של ערוץ האוכל.

 

 
עוד כתבות במדור כמו של סבתא
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.