עלי גפן ממולאים באורז וזוקיני

 
עלי גפן ממולאים באורז וזוקיני
עלי גפן ממולאים באורז וזוקיני צילום: ינאי מנחם
 
עודכן 10:04 29/08/2016
שי-לי ליפא

המתכון המוכר לעלי גפן ממולאים עם טוויסט מרענן: זוקיני מגורר שמוסיף המון עסיסיות

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה/טבעוני | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 40 ממולאים קטנים | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

40 עלי גפן משומרים במי מלח שלמים ויפים + 12 עלי גפן לריפוד הסיר (2/3 צנצנת)


למלית:
1 כוס אורז עגול, שטוף ומסונן


1 זוקיני גדול, מגורר גס


1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות


1/3 כוס צנוברים, קלויים


1 כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה, נענע, שמיר), קצוצים דק


3 כפות שמן זית


3 כפות מיץ לימון


מלח ופלפל שחור גרוס


לבישול:
כ-2 כוסות מים מינרליים או מסוננים רותחים


2 כפות שמן זית


1 כף מיץ לימון


מלח ופלפל שחור גרוס

 

 
 

אופן הכנה

  • מכינים את העלים למילוי: שוטפים את עלי הגפן היטב תחת מים זורמים.
  • מכינים את המלית, ממלאים ומבשלים: מערבבים בקערה את חומרי המלית.
  • מניחים את עלי הגפן על משטח עבודה כשצידם החלק כלפי מטה (עורקים כלפי מעלה).
  • מניחים כפית גדושה של מלית בשליש התחתון של כל עלה, מקפלים את החלק הרחב מעל המלית, לאחר מכן את צידי העלה ומגלגלים מהחלק התחתון של העלה לכיוון החלק הצר.
  • מרפדים סיר רחב בעלי גפן לא ממולאים ומניחים עליהם את הממולאים בשכבה אחת צפופה, כשהתפר כלפי מטה. יוצקים מים רותחים עד לכיסוי הממולאים. מוסיפים שמן זית ומיץ לימון ומתבלים במעט מלח ופלפל. מניחים צלחת הפוכה שתשמש כמשקולת ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-50 דקות עד שהממולאים מוכנים.


 

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור סופר שי-לי - המתכונים המלאים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.