ארוחה מהירה: סינייה זריזה של כרובית, בצל ועגבניות

 
סינייה זריזה של כרובית, בצל ועגבניות
סינייה זריזה של כרובית, בצל ועגבניות צילום: ינאי מנחם
 
עודכן 09:34 30/08/2016
שי-לי ליפא

רק כמה דקות עבודה ועוד קצת זמן בתנור ויש לכם ארוחת ערב מושלמת: סינייה עסיסית של ירקות צלויים וטחינה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה/טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 50 דקות | 4-6 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

1 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים גדולים


4 עגבניות תמר, חצויות


2 בצלים סגולים בינוניים, חתוכים לרבעים


2 כפות שמן זית


מלח ופלפל שחור גרוס


לטחינה:
1 כוס טחינה גולמית


1 כוס מים קרים


1/3 כוס מיץ לימון


2 שיני שום, כתושות


מלח ופלפל שחור גרוס

 

 
 

אופן הכנה

צולים את הירקות:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מניחים את הירקות בתבנית, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
  • אופים בתנור החם 30-25 דקות עד שהירקות זהובים.

מכינים את הטחינה:

  • מערבבים בקערה את חומרי הטחינה (הטחינה צריכה להיות דלילה).
  • טועמים ומתקנים תיבול.

אופים את הסינייה:

  • יוצקים את הטחינה על הירקות הצלויים ומחזירים את התבנית לתנור לעוד 10-8 דקות אפייה עד שהטחינה מבעבעת.

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור סופר שי-לי - המתכונים המלאים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.