שוק טלה בתנור ברוטב חרדל, דבש, שום ועשבי תיבול

 
שוק טלה בתנור ברוטב חרדל, דבש, שום ועשבי תיבול
שוק טלה בתנור ברוטב חרדל, דבש, שום ועשבי תיבול צילום: ערוץ האוכל
 
עודכן 09:44 30/08/2016
אודרי בן אדרת

לארוחה חגיגית או לסוף השבוע: שוק טלה שלמה בתנור, צלויה עם ירקות ברוטב של חרדל, דבש שום ועשבי תיבול, וזה אפילו לא מסובך להכנה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים | 8-10 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מרכיבים:

1 שוק טלה שלם במשקל 3 ק"ג


5 כפות חרדל דיז'ון גרגירים


5 כפות חרדל דיז'ון חלק


4 כפות סילאן


20 שיני שום קלופות


1/4 כוס שמן זית


10 ענפי טימין


10 ענפי רוזמרין


1/2 כפית גרגירי כוסברה


2 כפות פלפל שחור גרוס


1 כף מלח אטלנטי


4 ראשי שום שלמים


10 יח' ארטישוק ירושלמי


3 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות של 3*3 ס"מ


3 בטטות קלופות חתוכות לקוביות של 3*3 ס"מ


20 עגבניות שרי (אשכול מחובר )

 

אופן הכנה:

  • ליצור בעזרת סכין טורנה חור בבשר בעומק 1 ס"מ.
  • להכניס לתוך החור שיני שום שלמות.
  • למרוח על השוק חרדל, סילאן, שמן הזית, קימל, גרגירי כוסברה המלח והפלפל.
  • לעסות את שוק הטלה בתערובת.
  • להניח בתבנית שמתאימה לתנור את תפוחי האדמה, הבטטות, הארטישוק הירושלמי עגבניות שרי ועשבי התיבול מעל. ואת שוק הטלה עם שאריות הרוטב וכוס מים.
  • להכניס לתנור בחום 200 מעלות ל-30 דקות עד לקבלת צבע זהוב צלוי
  • להפוך השוק ולצלות 30 דקות נוספות מהצד השני עד לקבלת צבע זהוב צלוי
  • לכסות בנייר כסף ולבשל כשעה נוספת בחום נמוך של 150 מעלות
  • להוציא את הטלה ולפרוס אותו במרכז השולחן, לעיני האנשים.

 
 

לעוד מתכונים כמו של סבתא, לחצו לאתר של ערוץ האוכל.

 

 
עוד כתבות במדור כמו של סבתא
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.