סעודה הודית: מתכון לביריאני, ה"חמין ההודי"

 
ביריאני, "חמין הודי"
ביריאני, "חמין הודי" צילום: ערוץ האוכל
 
עודכן 09:38 31/08/2016
אילנה נגאקר

גם להודים יש חמין משלהם: עם אורז, בשר והמון תפוחי אדמה פריכים ושרופים בתחתית, שכולם יריבו עליהם

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעתיים | 6-8 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מרכיבים:

 

לבישול הבשר:

1 קילו בשר גולש בקר חתוך לקוביות


3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות


3-4 עגבניות מרוסקות בפומפייה


4-5 שיני שום


קצת ג'ינג'ר מרוסק


2-3 כפות גראם מסאלה


2 כפות מסאלה לבשר


1/2 כפית כורכום


כפית אבקת שום


1.5 כפיות מלח


מקל קינמון חתוך דק


5-7 פלפל שחור שלם


2 עלי דפנה


4 תפו"א חתוכים לחצי


שמן

 

לאורז:

3 כוסות אורז בוסמטי שטוף


4.5 כוסות מים


זעפרן


כורכום


1.5 כפית מלח

 

לביריאני:

300 גר' פיצוחים: שקדים שלמים ללא קליפה, פיסטוקים טבעיים ללא קליפה, קשיו, צימוקים, פקאנים


2-3 בצלים פרוסים לפרוסות ומטוגנים


3-4 תפוחי אדמה מטוגנים פרוסים לעיגולים


כמה תרמילי הל

 

 

אופן הכנה:


  • לחמם מעט שמן בסיר.
  • להוסיף את הג'ינג'ר, שום, קינמון, פלפל שחור, עלי דפנה ובצל ולהשחים.
  • להוסיף את העגבניות, לבשל עוד כ-3 דקות ולערבב.
  • להוסיף את הבשר, ועל להבה בינונית לערבב מדי פעם.
  • אחרי 5-6 דקות להוסיף את שאר התבלינים ולערבב טוב.
  • לכסות את הסיר ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה בישול איטי.
  • להוסיף את המלח רק באמצע הבישול.
  • כאשר הבשר מבושל חלקית, להוסיף את התפו"א (ניתן להוסיף קצת מים חמים כדי שיהיה מעט רוטב).
הכנת האורז הבסמטי:

  • על כל כוס אורז להוסיף 1.5 כוס מים רותחים ומעט שמן.
  • על הכל ליצוק בסוף עוד רבע כוס מים.
  • להוסיף 3 חוטים של זעפרן, כורכום וכפית וחצי מלח.
הכנת הביריאני:

  • לשטוף את הצימוקים לפני השימוש.
  • להכניס למחבת את הפיצוחים והצימוקים ולטגן ביחד 3-4 דקות.
חיבור בין כל השלבים:

  • לאחר שהאורז מבושל, לקחת סיר גדול, לרסס בתחתית קצת שמן ולסדר שכבות של אורז, בשר, תפו"א מטוגן, בצל מטוגן וכל הפיצוחים.
  • על כל שכבה לשים כוסברה קצוצה והל.
  • לחזור על השלב ולהיח מחדש אורז, בשר, תפו"א ובצל ופיצוחים.
  • לשים לבישול 20 דקות מכוסה בנייר סנדביץ' רטוב שלא יתייבש.
  • כשיש ניחוח של גרגירי הל, לכבות את האש.
  • אפשר לקשט בכוסברה ועגבניה.

 

 

 
 

לעוד מתכונים כמו של סבתא, לחצו לאתר של ערוץ האוכל.

 

 
עוד כתבות במדור כמו של סבתא
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.