פינוק איטלקי: ניוקי עשבי תיבול ברוטב חמאת מרווה

 
ניוקי עשבי תיבול ברוטב חמאת מרווה
ניוקי עשבי תיבול ברוטב חמאת מרווה צילום: ינאי מנחם
 
עודכן 00:29 05/09/2016
שי-לי ליפא

מנה איטלקית כמו של מסעדה שמכינים בלי הרבה עבודה: ניוקי ביתיים רכים ברוטב מהיר של חמאת מרווה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה | 4-6 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

לתפוחי האדמה:
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ


1 כף שמן זית


1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח רגיל


לעשבי התיבול:
1/2 כוס עלי פטרוזיליה


1/4 כוס עלי בזיליקום


1/4 כוס עירית, קצוצה גס


לרוטב:
100 גרם חמאה


8 עלי מרווה


מלח ופלפל שחור גרוס


להגשה:
גילופי פרמזן

 
 

אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה:

  • מניחים תפוחי אדמה בסיר, מכסים במים בגובה 3 ס"מ מעל תפוחי האדמה, מוסיפים כפית גדושה מלח ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים 30-25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים מאוד.
  • מסננים היטב ומצננים מעט.

מכינים את עשבי התיבול:

  • מרסקים במעבד מזון אתעשבי התיבול לתערובת קצוצה דק.

מכינים את הניוקי:

  • מועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק. מוסיפים שמן זית ועשבי תיבול קצוצים ומערבבים.
  • מוסיפים קמח, מתבלים במלח ולשים לבצק.
  • מקמחים משטח עבודה ומגלגלים כל פעם חתיכת בצק לנקניק בקוטר 1.5 סנטימטר. פורסים לחתיכות בעובי סנטימטר ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה מקומח.
  • מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול.
  • מכניסים לסיר בזהירות כ-1/3 מכמות הניוקי ומבשלים, כשהניוקי צפים 2 דקות מוציאים בעזרת כף מחוררת מעבירים למסננת. חוזרים על הפעולה עם הניוקי הנותרים.
  • ממיסים חמאה במחבת גדולה, מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים כדקה. מוסיפים את הניוקי, מטגנים כ-2 דקות, מתבלים במלח ופלפל. מעבירים לצלחות אישיות, מפזרים את שבבי גרנהפדנה ומגישים.

 

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור סופר שי-לי - המתכונים המלאים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.