מתכון לפנקוטה שוקולד ברוטב שוקולד

 
עודכן 12:39 06/09/2016

שוקולד הוא טעם החיים והמנחם האולטמטיבי - כך לפחות אמרו חכמים ושוקולד כפול שניים מנחם כפליים. המתכון של שי לי שיעשה לכם כיף

 
 
 
 
 
הרבה שוקולד לנשמה
הרבה שוקולד לנשמה צילום : ינאי מנחם
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 7 שעות | 6-8 מנות | רמת קושי: בינוני

 

רשימת מצרכים

1 כוס (240 מ"ל) חלב 3%


6 גרם אבקת ג'לטין (או 7 גרם למי שרוצה פנקוטה יותר יציבה)


1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה


150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות


1/4 כוס (50 גרם) סוכר


1/2 כפית תמצית וניל מקורמיק

 

לרוטב שוקולד:

100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות


1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה


 

 

אופן ההכנה:

 

  • יוצקים חלב לסיר, מפזרים מעל אבקת ג'לטין בשכבה אחידה ומשהים ל-10 דקות.
  • בינתיים יוצקים שמנת מתוקה לסיר אחר ומוסיפים שוקולד מריר, סוכר ותמצית וניל.
  • מבשלים תוך כדי בחישה עד שהשוקולד והסוכר נמסים.
  • מביאים לרתיחה (נזהרים שהתערובת לא תגלוש) ומסירים מהלהבה.
  • מחממים את הסיר עם תערובת הג'לטין על להבה נמוכה ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים.
  • מביאים לסף רתיחה ומסירים מהלהבה (לא מרתיחים).
  • יוצקים את תערובת השוקולד החמה על תערובת הג'לטין ומערבבים.
  • מסננים דרך מסננת דקה ויוצקים לכלי סיליקון אישיים או כוסות חד פעמיות.
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.
  • שומרים עד 4 ימים.

 

 

 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.