סלט שהוא ארוחה: סלט עדשים ודלעת צלויה

 
סלט עדשים ודלעת צלויה
סלט עדשים ודלעת צלויה צילום: טל סיוון ציפורין
 
עודכן 10:28 07/09/2016
נעם דקרס– ביסל'ה

סלט שהוא גם טעים, גם בריא, גם מזין וגם משביע: עדשים עם קוביות דלעת והמון תוספות כייפיות

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 6-8 מנות | רמת קושי: בינוני

 

3 כוסות עדשים שחורות או ירוקות מבושלות


1/2 ק"ג דלעת נקייה מקליפה וגרעינים, חתוכה לקוביות 2*2 ס"מ


2 פלפלים אדומים קלויים חתוכים לקוביות 2*2 ס"מ


1/4 כוס בצל ירוק קצוץ לטבעות דקות


1/4 כוס סלרי אמריקאי, הגבעול בלבד, חתוך לפרוסות דקות


2 כפות פטרוזיליה קצוצה


2 כפות + 1/4 כוס שמן זית מאיכות מעולה


מיץ מלימון אחד


מלח לפי הטעם


צ'ילי יבש גרוס לפי הטעם

 
 

אופן הכנה:

 

  • מערבבים את קוביות הדלעת עם 2 כפות שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות עד שהדלעת משחימה מעט, כ-15 דקות.
  • מצננים היטב
  • מעבירים את כל המרכיבים פרט לשמן הזית ומיץ הלימון לקערת ערבוב.
  • מערבבים ומוסיפים את הנוזלים.
  • מתבלים במלח ובצ'ילי ומערבבים שוב.

 

רוצים עוד מתכונים לסלטים? לחצו כאן


 
עוד כתבות במדור מתכונים לסלט
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.