ארוחה מושחתת: מקרוני אנד צ'יז

 
מקרוני אנד צ'יז
מקרוני אנד צ'יז צילום: נועם פריסמן
 
עודכן 11:39 11/09/2016
שי-לי ליפא

מאפה פריך ועשיר שגם ילדים וגם הגדולים יאהבו: פסטה, גבינה ופירורי לחם בשילוב מושלם

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה | תבנית 20X30 | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

300 גרם (קצת יותר מחצי חבילה) פסטה


50 גרם חמאה


3 כפות קמח רגיל


2 כוסות (480 מ"ל) חלב


1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה


200 גרם קשקבל מגוררת גס


50 גרם גרנה פדנו מגוררת דק


1 כף חרדל חלק


1/2 כפית פפריקה מתוקה


מלח ופלפל שחור גרוס


לציפוי:
50 גרם גרנה פדנו מגוררת דק


2 כפות פירורי לחם

 
 

אופן הכנה

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מביאים לרתיחה סיר גדול עם שפע מי מלח. מוסיפים פסטה ומבשלים לדרגת אל-דנטה. שומרים כוס ממי בישול הפסטה ומסננים.
  • ממיסים חמאה בסיר. מוסיפים קמח ומערבבים היטב. מוסיפים חלב ושמנת מתוקה בהדרגה תוך כי בחישה במטרפה ידנית לרביכה חלקה וסמיכה.
  • מוסיפה גבינות וחרדל, מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל, מוסיפים 1/2 כוס ממי בישול הפסטה ומערבבים. אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים עוד ממי בישול הפסטה.
  • מוסיפים את הפסטה לסיר ומערבבים היטב.
  • יוצקים לתבנית ומשטחים. מפזרים מעל גרנה פדנו ופירורי לחם באופן שווה.
  • אופים בתנור החם כ-20 דקות עד שהמקרוני אנד צ'יז זהוב.
  • אם רוצים שהמקרוני אנד צ'יז יישאר מאוד נוזלי מבפנים - אופים רק 8-6 דקות בלבד בתנור שחומם למצב גריל עד שהשכבה העליונה מזהיבה.

 

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור סופר שי-לי - המתכונים המלאים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.