טעים כמו בשר: המבורגר עדשים ביתי

 
המבורגר עדשים ביתי
המבורגר עדשים ביתי צילום: fotolia
 
עודכן 22:39 13/09/2016
שף שגיא שוורץ

לארוחה בריאה וטעימה: המבורגר מעדשים במקום בשר. גם בריא, גם טעים וגם שובר שגרה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה | 4 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

 

כוס עדשים ירוקות או שחורות


2.5 כוסות מים


קורט מלח


1 כף שמן זית לטיגון הבצל


3-4 שיני שום קצוצות


1 בצל בינוני , חתוך לקוביות


1 גזר , חתוך לקוביות


פלפל גרוס 1/2 כפית


כמון שלם 1/2 כפית


חצי כוס שיבולת שועל גרוסה דק (לנמנעים מגלוטן ניתן להחליף בקמח חומוס)


חצי פלפל צ'ילי קצוץ דק (מומלץ, לא חובה)


צרור כוסברה טרייה קצוץ (מומלץ, לא חובה)


2 כפות שמן זית למריחת הקציצות

 

אופן הכנה:

 

  • מביאים עדשים לרתיחה במים, מחלישים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה או עד שהעדשים רכות. מסננים.
  • מטגנים את הבצל והגזר בשמן עד שהבצל משחים, 5-7 דקות (ניתן לערבב עם השמן ולצלות בתנור כ-10 דקות, במקום לטגן)
  • בקערה מערבבים היטב את כל החומרים. מניחים במקרר למשך כעשר דקות, לאפשר לנוזלים להיספג.
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים בשמן זית. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • יוצרים כ-4-5 קציצות. ומניחים בתבנית. בעזרת מברשת או שפריצר משמנים את ההמבורגרים במעט שמן זית.
  • אופים בתנור במשך כעשר דקות- רבע שעה, או עד שההמבורגר משחים.
  • מחכים 3-4 דקות, לאפשר לקציצות להתייצב.
  • מגישים בלחמניית המבורגר, עם כל הירקות והרטבים שאוהבים.

 

 
 
 
עוד כתבות במדור מתכוני ילדים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.