מושט מטוגן כמו של סבתא

 
מושט מטוגן כמו של סבתא
מושט מטוגן כמו של סבתא צילום: נמרוד סונדרס
 
עודכן 15:45 18/09/2016
עז תלם

הדרך הכי טעימה לאכול דג בבית: מטוגן, פריך וחם ישר מהטיגון, בדיוק כמו שסבתא של עז תלם מכינה

 
 
 
 
 

את אחת הדרכים הטעימות ביותר להכין דגים למדתי מסבתי. בלי להתעסק עם צריבות ובלילות מסובכות, היא פשוט מצפה אותם בקמח ואז בביצה, והדגים יוצאים מהשמן זהובים ועסיסיים מאוד. חשוב: האורחים מחכים לדגים ולא להפך. הם הכי טעימים כשהם עדיין חמים מהטיגון.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

פילה מושט מ-4 דגים קטנים (משקל 500-600 גרם כל דג לפני הפילוט)


1/2 כוס קמח לבן


3 ביצים


1/2 כפית מלח


1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה


שמן, לטיגון חצי עמוק

 

להגשה:
לימון, חתוך לרבעים

 

 
 

אופן הכנה

 

  • מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
  • בעזרת מגבות נייר, מייבשים היטב את הפילטים של המושט.
  • שמים את הקמח בצלחת שטוחה, ובקערה נפרדת, טורפים את הביצים יחד עם המלח והפפריקה.
  • מצפים את הפילטים בקמח מכל הכיוונים.
  • מנערים מעט את הפילטים, כדי להיפטר מעודפי קמח.
  • טובלים את הפילטים המקומחים בתערובת הביצים.
  • מטגנים 2-3 פילטים בכל פעם (לפי רוחב המחבת), 2-3 דקות מכל צד, עד שהבלילה הזהיבה והדג עשוי לחלוטין. מוציאים לנייר סופג וחוזרים על פעולת הטיגון עם שאר הדגים.
  • מגישים מיד, יחד עם פלח לימון, פטרוזיליה טרייה ורטבים שאוהבים.

 

 
מושט מטוגן כמו של סבתא
מושט מטוגן כמו של סבתא צילום : נמרוד סונדרס
 

מחפשים עוד מתכוני דגים שקל וטעים להכין בבית? לחצו כאן.

 

רוצים עוד מתכונים וטיפים של עז תלם? היכנסו אל הבלוג שלו The Kitchen Coach

 
עוד כתבות במדור ספיישל דג טרי- כל הכתבות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.