קרם כרובית עם פרחי כרובית צלויים בסילאן

 
קרם כרובית עם פרחי כרובית צלויים, בצל מקורמל בסילאן ואגוזי לוז
קרם כרובית עם פרחי כרובית צלויים, בצל מקורמל בסילאן ואגוזי לוז צילום: אינס ינאי ואודי ברקן
 
עודכן 09:19 19/09/2016
אינס ינאי ואודי ברקן

מנה עיקרית צמחונית או מנה ראשונה מושלמת: קרם כרובית רך, פרחי כרובית צלויים בצל מקורמל ואגוזי לוז פריכים

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה | 6 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

לקרם כרובית:

1 כרובית גדולה מפורקת לפרחים


3 שיני שום קלופות


1 ליטר חלב


1 מיכל שמנת מתוקה 10% שומן (לגרסה פרווה ניתן להחליף לקרם סויה או אורז 5%-9% שומן)


רבע כפית אגוז מוסקט מגורר


קורט מלח וקורט פלפל שחור

 

לפרחי כרובית:
1 יחידה כרובית קטנה מפורקת לפרחים קטנים


2 כפות שמן זית


מלח, פלפל


לבצל:
4 בצלים אדומים קלופים וחתוכים לרבעים


3 כפות עלי טימין טרי


2 כפות שמן זית


להגשה:

סילאן טבעי 100% בבקבוק לחיץ


4 כפות אגוזי לוז קלופים קצוצים


חצי כוס כוסברה קצוצה

 
 

אופן הכנה

להכנת קרם הכרובית:
  • מבשלים את הכרובית והשום בחלב ומים רותחים לידי כיסוי כ 20 דקות עד לריכוך מלא ( ניתן גם להכניס למיקרוגל ל12 דקות ללא נוזלים).
  • מוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת גדולה.
  • מעבירים את הכרובית והשום ללא הנוזלים למעבד מזון יחד עם אגוז המוסקט והשמנת וטוחנים מספר דקות למרקם חלק. ניתן להוסיף מעט מי הבישול אם לא מגיעים למרקם הרצוי.
להכנת פרחי הכרובית:

  • מחממים תנור ל200 מעלות, מפזרים את פרחי הכרובית על תבנית עם נייר אפייה, מזלפים שמן זית וצולים כ-20 דקות עד להשחמה.

להכנת הבצל:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מכניסים את כל חומרי הגלם לקערה ומערבבים.
  • מעבירים לנייר כסף, אוטמים היטב ומכניסים לתנור לכחצי שעה עד אשר הבצלים מתקרמלים.
  • בהגשה- מניחים את קרם הכרובית, עליו מפזרים פרחי כרובית, מניחים פלחי בצל מקורמל במרכז ומסביב
  • מפזרים אגוזי לוז וכוסברה ומזלפים סילאן לקישוט.

 
קרם כרובית עם פרחי כרובית צלויים, בצל מקורמל בסילאן ואגוזי לוז
קרם כרובית עם פרחי כרובית צלויים, בצל מקורמל בסילאן ואגוזי לוז צילום : אינס ינאי ואודי ברקן
 

לעוד מתכונים עם סילאן, לחצו כאן.

 

 

 
עוד כתבות במדור סילאן - כל הכתבות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.