מושט בחמאת לימון עם ירקות בתנור

 
מושט בחמאת לימון עם ירקות בתנור
מושט בחמאת לימון עם ירקות בתנור צילום: נמרוד סונדרס
 
עודכן 09:16 22/09/2016
עז תלם

מנת דג אלגנטית וקלאסית, שעל הדרך סוגרת לכם ארוחה מלאה עם צלחת יפה של ירקות אפויים

 
 
 
 
 

מנת דג אלגנטית וקלאסית, שעל הדרך סוגרת לכם גם צלחת יפה של ירקות אפויים. לא חייבים להשתמש בכל הירקות, אבל כדאי שיהיו לפחות 4, בצבעים שונים, בשביל מגוון ויופי על הצלחת.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | 4 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

לירקות האפויים (תבחרו לפחות 4):
2 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים ומנוקים מהליבה


1 בצל סגולים בינוני, קלוף וחתוכים לשישיות


1 ראש שום, חצוי לרוחב


2 קישואים קטנים, חתוכים לרבעים לאורך


1 בטטה בינונית, שטופה היטב וחתוכה לפלחים


1 חציל קטן, חתוך לפלחים


חתיכה קטנה (400 גרם) דלעת, חתוכה לקוביות גסות (אין צורך לקלף)


4 עגבניות קטנות, חצויות לרוחב


מלח ופלפל שחור גרוס


3-4 כפות שמן זית


למושט:
פילה מושט מ-4 דגים קטנים (משקל 500-600 גרם כל דג לפני הפילוט)


3-4 כפות שמן זית


מלח


מעט פטרוזיליה קצוצה, להגשה

 

לחמאת לימון:
כף שמן זית


2-3 שיני שום כתושות


1/4 כוס יין לבן


מיץ מחצי לימון


מלח, לפי הטעם


40 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

 

 
 

אופן הכנה

לירקות:

  • מניחים את הירקות על תבנית מרופדת בנייר אפייה (או שתיים אם הכנתם הרבה ירקות) בשכבה אחת.
  • מזלפים מעל הירקות שמן זית בנדיבות ומתבלים במלח ופלפל.
  • אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 40 דקות בערך. הירקות מוכנים כשהם התרככו והחלו להזהיב.

לחמאת הלימון:

  • בסיר קטן מעל להבה בינונית שמים את השום ושמן הזית. מטגנים תוך ערבוב 30-40 שניות, עד שהשום מפיץ ריח נעים. מוסיפים את היין הלבן ואת מיץ הלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שכמעט כל הנוזלים התאדו.
  • מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את החמאה. מערבבים אותה בעדינות עד שהיא נמסה ומתקבל רוטב אחיד ועדין. טועמים ומוסיפים מלח ועוד מיץ לימון לפי הטעם.

למושט:

  • בעזרת מגבת נייר, מייבשים היטב את פילה המושט. מחממים מחבת נון סטיק רחבה מעל להבה גבוהה.
  • מברישים את פילה המושט בשמן ומתבלים במלח.
  • מניחים 2-4 פילטים במחבת, וצורבים 3 דקות. על מנת שהפילטים ישמרו על צורה ישרה ויפה (העור מתקפל עם החשיפה לחום), לוחצים עליהם בעזרת תרבד.
  • כשהדג כמעט עשוי לחלוטין, הופכים אותו ומבשלים 30 שניות על הצד השני. חוזרים על הפעולה עם שאר הפילטים.
  • להגשה, מסדרים יפה את הירקות בצלחות הגשה. מניחים את פילה המושט מעל, מעטרים בפטרוזיליה ויוצקים מעל כל מנה מחמאת הלימון. מגישים מיד.

 

 
מושט בחמאת לימון עם ירקות בתנור
מושט בחמאת לימון עם ירקות בתנור צילום : נמרוד סונדרס
 

מחפשים עוד מתכוני דגים שקל וטעים להכין בבית? לחצו כאן.

 

רוצים עוד מתכונים וטיפים של עז תלם? היכנסו אל הבלוג שלו The Kitchen Coach

 
עוד כתבות במדור ספיישל דג טרי- כל הכתבות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.