קציצות קרפיון ברוטב עגבניות איטלקי

 
קציצות קרפיון ברוטב עגבניות איטלקי
קציצות קרפיון ברוטב עגבניות איטלקי צילום: נמרוד סונדרס
 
עודכן 10:12 21/09/2016
עז תלם

קציצות דגים שכולם אוהבים ברוטב עגבניות טעים וביתי. לא תאמינו עד כמה הן טעימות

 
 
 
 
 

אין מנה שישראלים אוהבים יותר מאשר קציצות ברוטב עגבניות: מנה מהירה, משביעה ומלאה בטעם. הפעם במקום הבשר או העוף הטחון, הכנתי את הקציצות דווקא מקרפיון, וכל מי שטעם לא האמין שמהדג הכי נפוץ בחנויות הדגים יצאו כאלו קציצות טעימות. את מה שנשאר מהרוטב נשאר לשמור במקרר שבוע או להקפיא למשך חודשיים.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | 4 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

לקציצות:
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ היטב


400 גרם פילה קרפיון טחון (בלי האדרות ועדיף בלי העור)


3-4 כפות פירורי לחם


1 ביצה גודל M


מלח ופלפל שחור גרוס


שמן, לטיגון חצי עמוק

 

לרוטב:
2-3 כפות שמן זית


4-6 שיני שום, פרוסות דק


כף רסק עגבניות


1 צנצנת קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות


4-5 עגבניות יפות ובשלות, חתוכות גס


חצי כפית אורגנו מיובש (או עלים מ-3 גבעולי אורגנו טרי)


מלח ופלפל לפי הטעם

 

 
 

אופן הכנה

לרוטב:

  • מחממים את שמן הזית בסיר בגודל בינוני. מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה, ואז מוסיפים את הרסק ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את קופסת העגבניות המרוסקות, העגבניות הטריות החתוכות ו1/2 כוס מים ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את האורגנו המיובש ומתבלים במעט מלח ופלפל, ואז מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא כיסוי 45 דקות או עד שהרוטב הסמיך.
  • טועמים ומתקנים תיבול, ואז טוחנים מעט את הרוטב בעזרת בלנדר ידני, למרקם פחות גס אבל לא חלק לגמרי (אם אתם משקיענים, ניתן גם להעביר את הרוטב דרך מסננת צפופה להיפטר מקליפות וזרעים, אני לא טרחתי).
לקציצות:
  • מערבבים את כל המצרכים לקציצות. לשים את התערובת מעט ובעזרת ידיים רטובות יוצרים מהן קציצות בגודל כדור פינג פונג. אמורות לצאת 16 קציצות בערך.
  • מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
  • מטגנים את הקציצות בשני סבבים, 2 דקות מכל צד או עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
  • מניחים את הקציצות בסיר קטן, יוצקים מעליהן מהרוטב, כמעט עד כיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים יחד 2-3 דקות, עד שהקציצות התבשלו לחלוטין.
  • מגישים מיד, יחד עם אורז. ניתן לעטר בבזיליקום טרי או פטרוזיליה.

 
קציצות קרפיון ברוטב עגבניות איטלקי
קציצות קרפיון ברוטב עגבניות איטלקי צילום : נמרוד סונדרס
 

מחפשים עוד מתכוני דגים שקל וטעים להכין בבית? לחצו כאן.

 

רוצים עוד מתכונים וטיפים של עז תלם? היכנסו אל הבלוג שלו The Kitchen Coach

 
עוד כתבות במדור ספיישל דג טרי- כל הכתבות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.