מנות הדג הכי טובות בארץ

 
בר ים בוישיסואז, הרברט סמואל ירושלים
בר ים בוישיסואז, הרברט סמואל ירושלים צילום: שירן כרמל
 
עודכן 10:20 25/09/2016

חריימה עמבה, ביף וולינגטון בגרסה ימית ופיצת דג נא - במקום בו זונחים השפים מסורות צרפתיות מהודקות, נוצרות מנות הדגים היצירתיות ביותר שכל גרגרן חיב להכניס לרשימה

 
 
 
 
 

אם אתם משתייכים לזן שוברי השיגרה, אלה שמחפשים ריגושים בפה ונחת בבטן, כנראה שבאיזשהו מקום מיציתם קצת את הפילה המוכר, גם אם הוא מגיע עם עיטורי עלי מיקרו אפונה. וגם הסביצ'ה, מנה שאף קיץ הישראלי לא קביל בלעדיה - ובכן - גם היא מרגישה כמו משהו שטעמתם שוב ושוב ושוב עם קצת יותר או קצת פחות ליים. במקום בו מחליטים השפים לסטות מהמסורת הצרפתית, להרגע מהטרנד השולט או לסירוגין להתמסר דווקא למסורת מבית, זאת שהולכת אחורה 3 דורות ויותר - נוצרות מנות הדגים הטעימות ביותר.

 

קבלו את חמש הצלחות שכל חובב דגה חייב להכניס לרזומה.

 

 

רוצים בכל זאת להכין דגים בבית? לחצו כאן למתכונים

 

טונה וכדורוני אורז במריפוסה


קריאה ראשונה של פירוט המנה בתפריט מעלה תחושה ברורה של "בעל הבית השתגע", אבל הצלחת היפה להפליא שמגיעה לשולחן אם רק תמצאו את האומץ להזמין, מראה שיש היגיון בשיגעון ואפילו שמץ גאונות. בשונה מהסביצ'ה-סושי-קרפצ'יו המוכרים, כאן מגיעה הטונה בקוביות קטנות וסימטריות להפליא, מתחתיהן משחת בוטנים גרוסים בצ'ילי חרפרף, בין לבין קרם חצילים אוורירי במרקם של ענן ומעל הכל - וכאן השוס שנותן למנה את המרקם המנצח - כדורוני אורז פריכים מבחוץ ורכים מבפנים. טובלים מזלג, מערבבים, עורמים ביס גדול לעבר הפה ומקדישים לפחות 28 שניות לפיצוח כל הטקסטורות והטעמים.


כמה: 58 שקלים

 

מריפוסה, מגרשי הגולף, קיסריה.

 

 
טונה וכדורוני אורז, מריפוסה
טונה וכדורוני אורז, מריפוסה צילום : יעל רייף
 

תעשימה אל ג'מילה באל עאשי


אם מנת הביף וולינגטון של גורדון רמזי גורמת לבלוטות הטעם שלכם כל פעם מחדש לנטות לעבר המסך ואז להתפשר על משהו מחומם מהמקרר, הגרסא הדגית-ערבית של סאלח כורדי, כוכב משחקי השף, עלולה להיות המזור. בתוך בצק פריך, מעין אינטרפטציה דקה יותר לספיחה המסורתית, מוטמנים נתחי דניס שנמשחו בתערובת תבלינים עדינה וגם שרו בה כמה שעות טובות. כל העסק נכנס לתנור עד שהבצק משחים והדג מתבשל בתוך אדיו, מועבר לקרש עץ ומשודך לסלט עגבניות ועשבים וטחינה משקדים שכורדי טוחן במקום ומוסיף קצת יוגיורט ולימון בשביל החמצמצות. התוצאה היא מנה שמוציאה את המיטב מהדניס האלגנטי הקלאסי, ולוקחת אותו למקומות פראיים שהולמים אותו הרבה יותר.


כמה: 115 שקלים

 

אל עאשי, עולי ציון 4, יפו.

 

 

 
תעשימה אל ג'מילה, אל עאשי
תעשימה אל ג'מילה, אל עאשי צילום : אפיק גבאי
 

בר ים בוישיסואז בהרברט סמואל ירושלים


פילה הסיבס של הרברט סמואל, הוא מסוג המנות שגורמות מידית לשלוף את הנייד, להתנצל קלות, לתעד ואז להעלות לאינסטגרם בתספת התפלפלות על החיים הטובים. מלבד היותו יפה בצורה יוצאת דופן, כשהוא מוקף בפרוסות בשרניות של פטרית מלך היער ואספרגוסים בשני צבעים, מדובר במנה טעימה להפליא, שמחברת בין טעמים שורשיים אדמתיים לרעננות דגית. בבסיס הצלחת מונח ציר וישיסואז צלול ועדין המבוסס על כרישה, בצל ועוף, מעליו פטרית היער הצלויה והאספרגוס החלוט, בצד קצת ירוקים צרובים ותלולית קטיפתית של קרם כרישה. בראש הערימה הטעימה הזאת מונח שזוף ויפה פילה בר ים המלכותי ורק מחכה לטבילה בכל מה שמסביבו. המסעדה נמצאת על גג מלון הרברט סמואל השוכן בלב ההמולה הירושלמית, כך שאם תרצו לחוש את עצמכם מלכים אפילו יותר, שבו במרפסת, בהו בנוף שמסביב וסננו את המשפט הנכון-אך-קלישאתי "אחח, אין כמו ירושלים. כמה יופי מסביב".


כמה: 156 שקלים

 

הרברט סמואל ירושלים, שמאי 25, כיכר ציון, ירושלים.

 

 
בר ים בוישיסואז, הרברט סמואל ירושלים
בר ים בוישיסואז, הרברט סמואל ירושלים צילום : שירן כרמל
 
 

פיצת סלמון כבוש בסנטה רוזה


קצת מוזר לנתק את הפיצה מהקשרה המוכר ולשדך לה נתחי דג. מילא אננס, כדורי בשר ושאר סטיות טעימות, אבל דג ופיצה? תתפלאו, זה הולך נהדר. פיצת הדג הלבנה של סנטה רוזה היא מחווה למטבח הקליפורני, שם השילוב בנאלי בערך כמו פיתה עם חומוס-צ'יפס-סלט לארוחת צהריים זריזה בישראל. בגרסת הלבנט של המסעדה התל אביבית בצק הפיצה דק אך לא פריך מדי, כזה שמביני עניין יגדירו "נגיס", ומעליו תלוליות צחורות של קרם פרש, המון עירית קצוצה ונתחים עבים של סלמון עדין ושומני בדיוק במידה הנכונה, בכבישה ביתית מדויקת שמוציאה ממנו את המיטב. הבצק חמים ולא רותח, הסלמון קריר והקרם פרש ענוג ורענן, כך שבביס אחד מגלה החך המון מרקמים, טעמים ורעיונות לדברים יצירתיים שאפשר להכין בבית מהשילוב המוזר-נהדר.


כמה: 61 שקלים

 

סנטה רוזה, קהילת סלוניקי 11, תל אביב.

 

 
פיצת סלמון כבוש, סנטה רוזה
פיצת סלמון כבוש, סנטה רוזה צילום : יעל רייף
 

חריימה עמבה במעדל'ה

 

קצת קשה לקרוא תיגר על המאמי הלאומי של שולחן השבת, אבל גרסאת השף של עדנאן דאהר ממסעדת מעדל'ה לחריימה של אמא, היא הקצנה משובחת של המסורת לכדי הברקה. לרוטב האדום המהביל שמתבשל שעות על הפתליה במסעדתו הקטנה בבזאר הטורקי בעכו, מוסיף דאהר מעט עמבה, את דג שהוא בוחר באותו יום, סוגר עם שקדים קלויים וכוסברה, ומגיש במחבת לוהטת. הבעיה היחידה במנה הזאת, שנאכלת עם הרבה מעורבות של הידיים ובלי לשמור על יותר מדי נימוסים, היא היעדר חלה לניגוב הרוטב האלוהי שמצטבר בתחתית המחבת.


כמה: 85 שקלים

 

מעדל'ה, הבאזר הטורקי, שוק עכו.

 

 
חריימה עמבה, מעדל'ה
חריימה עמבה, מעדל'ה צילום : יעל רייף
 
עוד כתבות במדור ספיישל דג טרי- כל הכתבות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.