ויוה מקסיקו: ספר הבישול המקסיקני של איתמר דוידוב בהאדסטארט

 
איתמר דוידוב
איתמר דוידוב צילום: לירון אלמוג
 
עודכן 14:19 26/09/2016

השף איתמר דוידוב מוציא ספר בישול מקסיקני במימון המונים וחולק איתנו מתכון לסביצ'ה דג ומנגו שקל וטעים להכין בבית

 
 
 
 
 

השף איתמר דוידוב הוא ה-מומחה הישראלי לאוכל מקסיקני. אחרי 14 ביקורים במקסיקו לאורך 30 שנה, וחברה לייבוא ולייצור אוכל מקסיקני, החליט דוידוב להוציא ספר בישול מקסיקני מקיף, כולו בעברית.

 

"הספר שיצרתי הוא הרבה מעבר לספר על אוכל"' מספר דוידוב. "הוא סיפור מסע - מסעות רבים אם לדייק. הוא תיאור צבעוני וטעים של היכרותי רבת השנים עם המטבח המקסיקני בפרט, והתרבות המקסיקנית בכלל".

 

הספר הכשר יכיל מעל 100 מתכונים על פני כ-260 עמודים ויכלול גם לא מעט מתכונים צמחוניים וטבעוניים. עם מתכונים למאכלים כמו גורודיטס (טורטיות שמנמנות שממלאים כמו פיתה), טלאקויוס (סירות טורטיה עבות), סופאס (קלתיות בצק ממולאות במילויים שונים) ואפילו קובה מקסיקנית מקמח תירס, נראה שהישראלים עוד לא גילו את המטבח העשיר הזה באמת, והספר הזה יהיה ההזדמנות הראשונה שלהם למבט רוחב אמיתי עליו.

 

כמו לא מעט ספרי בישול בתקופה האחרונה, גם הספר של דוידוב הוא פרוייקט מימון המונים באתר הדסטארט. לא נשארו עוד הרבה ימים לסיום הפרוייקט, ולכן, אם חסר לכם במטבח ספר בישול מקסיקני, זה הזמן לתמוך ב"מקסיקו אהובתי".

 

לתמיכה בפרוייקט לחצו כאן.

 

לכבוד הוצאת הספר, חולק איתנו דוידוב מתכון אחד מתוכו, לסביצ'ה מקסיקני חמצמץ ומרענן עם מנגו, שקל להכין בבית.

 

סביצ'ה דג ומנגו מקסיקני

 

 
סביצ'ה דג ומנגו מקסיקני
סביצ'ה דג ומנגו מקסיקני צילום : גיל גוטקין
 

מצרכים:

 

600 דג ים טרי נקי מעצמות ועור: דניס, לוקוס, צ'יפורה, טונה או אחרים


2 בצלים לבנים גדולים קצוצים


1/2 1 כוסות מיץ ליים - או לימון סחוט טרי


3 כפות שמן זית


1/4 כוס סלסה מקסיקנה של טרז פזוס


2 מנגו בשל


½ חבילה כוסברה קצוצה, ללא גבעולים


1/2 כוס שעועית שחורה מבושלת או משומרת


מעט מלח


1 צ'ילי חלפניו טרי או כבוש קצוץ לקוביות זעירות


אופציה:
1/2 1 כוס בזיליקום קצוץ גס
להגשה:
4 טורטיות או 6 יח' טאקו או 24 יח' פיצי טאקו

 

 

הכנה:

 

  • חותכים את הדג לקוביות קטנות בגודל 1X1 ס"מ
  • משרים את הדג עם הבצל הקצוץ ומיץ הליים או הלימון ל-12 שעות (מיץ הלימון צריך לכסות את התוכן)
  • מעבירים את הדג והבצל למסננת לניקוז הנוזלים ומחזירים לקערת ההגשה.
  • מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. מקררים ומגישים על משולשי טורטיה
  • מטוגנת, בתוך טאקו או פיצי טאקו.

טיפ להגשה:

  • אם מגישים בתוך טאקו, נוח מאוד להעמיד את הקלתית בתוך צלחת צרה וארוכה המיועדת להגשת זיתים. כך הטאקו יעמדו יציבים ותוכנם לא ישפך. במידה ואין, גם מחזיק מפיות יצלח למטרה זו.

 

 

 
עוד כתבות במדור ספרי בישול
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.