פילה בורי בקראסט דואה

 
בורי בקראסט דואה
בורי בקראסט דואה צילום: יעל רייף
 
עודכן 10:38 27/09/2016
יעל רייף

דואה היא תערובת תבלינים ואגוזים מצרית, שנהוג לאכול על לחם מרוח בחמאה או טחינה גולמית. כשהיא משתדכת לדג ונצלית בתנור לוהט, מקבל כל העסק טעם עמוק ואגוזי שמחמיא לבשרו העדין של הבורי

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 30 דקות | 2 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

2 יחידות פילה בורי נקי מעצמות

 

לקראסט דואה:
50 גרם שומשום, לא קלוי


20 גרם זרעי כוסברה


20 גרם זרעי כמון


150 גרם אגוזי לוז, קלופים אך לא קלויים. (בגרסה המסורתית משתמשים בבוטנים, אך כדאי לנסות את גרסת אגוזי הלוז המרעננת)


1 כפית מלח


חצי חופן פטרוזיליה, שטופה ללא הגבעולים


5 כפות שמן זית משובח


1/4 כפית מלח


1/3 כוס פירורי לחם או פנקו

 

 
 

אופן הכנה

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מכינים את הדואה: קולים כל אחד מהתבלינים לחוד במחבת יבשה על להבה בינונית. מתחילים בזרעי הכוסברה וקולים עד להשחמה. מעבירים לצלחת לצינון. מעבירים למחבת את השומשום וקולים עד להשמחה. ממשיכים עם הכמון ומסיימים עם אגוזי הלוז או הבוטנים. זמן הקלייה משתנה ממרכיב למרכיב והאינדיקציה היא צבע שחום אך לא שרוף מדי.
  • מעבירים למעבד מזון ביחד עם המלח וקולים בפולסים מהירים עד קבלת מרקם גס אך לא אבקתי. מניחים בצלחת שטוחה.
  • טוחנים במעבד מזון את הפטרוזיליה, המלח ושמן הזית לקבלת מרקם משחתי. מעבירים לקערה ומוסיפים את פירורי הלחם. מערבבים.
  • טובלים את חלקו הבהיר של הדג (לא הצד עם העור) בתערובת הדואה, ממש כמו שניצל, ומהדקים לכיסוי מושלם. באמצעות מברשת סיליקון או כפית, מורחים את תערובת הפטרוזיליה על ציפוי הדואה, מניחים את פילה הדג עם העור כלפי מטה על תבנית מגובה בנייר אפייה ואופים בתנור במשך 10 דקות. מעבירים למצב גריל ואופים 2 דקות נוספות. מגישים מייד.

 

 

מחפשים עוד מתכוני דגים שקל וטעים להכין בבית? לחצו כאן.

 

 

 
עוד כתבות במדור ספיישל דג טרי- כל הכתבות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.