ראש השנה מרענן: שלושה מתכוני סלטים אסייתים לחג

 
סלט גן אסייתי עם תפוחים, משמשים וצימוקים
סלט גן אסייתי עם תפוחים, משמשים וצימוקים צילום: אפיק גבאי
 
עודכן 12:37 27/09/2016
ג'פאן ג'פאן

מחפשים איך לגוון את שולחן החג? קבלו שלושה מתכונים לסלטים חגיגיים בסגנון אסייתי, שיהפכו כל ארוחת חג למעניינת

 
 
 
 
 

סלט אטריות שעועית ירקות וחמוציות

 
סלט שעועית וחמוציות
סלט שעועית וחמוציות צילום : אפיק גבאי
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 15 דקות | 4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


150 גרם אטריות שעועית


רבע כוס שמן זית


1 זוקיני חתוך גפרורים


1 גזר חתוך לגפרורים


1 וחצי כוסות כרוב חתוך


1 סלסלה פטריות שמפיניון פרוס


.1 כוס תפרחות כרובית או ברוקולי


2 בצלים ירוקים קצוצים


1 פלפל צהוב חתוך רצועות דקות


1 פלפל אדום חתוך רצועות


3 כפות רוטב צ'ילי חריף מתוק


3 כפות רוטב סויה


מלח ופלפל שחור גרוס


להגשה
1 כף שמן שומשום


1 כף דבש


1 כוס חמוציות

 

אופן הכנה:


 

  • משרים את האטריות שעועית במים רותחים בסיר עם מכסה ל2 דקות ומסננים.
  • מחממים בווק את השמן זית מוסיפים את כל הירקות מקפיצים על להבה גבוהה 3 דקות תוך ערבוב רצוף.
  • מוסיפים את האטריות מתבלים ברוטב צ'ילי סויה מלח ופלפל מקפיצים עוד 2 דקות מסירים מהאש.
  • מעבירים לצלחות מטפטפים מעל שמן שומשום מוזלף בדבש.
  • ומפזרים את החמוציות מעל.

 

 

 

סלט מולרד חם

 
סלט מולארד חם
סלט מולארד חם צילום : אפיק גבאי
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה4 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

 

1 חזה מולרד חתוך לרצועות


1 שן שום כתושה


מלח ופלפל שחור


פפריקה חריפה


רבע כוס שמן זית


3 עגבניות חתוכות לריבועים קטנים


1 בצל סגול חתוך קוביות


חצי פלפל חריף נקי מגרענים וקצוץ


2 כפות בזיליקום קצוצה


2 כפיות עירית קצוצה


2 כפיות נענע קצוצה


50 גרם משמשים חתוכים


2 כפיות חומץ בן יין

 

 

אופן הכנה:


  • מערבבים בקערה את כל מרכיבי סלט העגבניות.
  • מוסיפים את התבלינים על פי הטעם.
  • מתבלים את חזה המולרד בשום כתוש מלח פלפל ופפריקה.
  • מחממים במחבת שמן זית ומטגנים את הנתחים משני הצדדים כד להזהבה ומוסיפים אותם לסלט.


 

סלט גן אסייתי עם משמשים, תפוחים וצימוקים

 
סלט גן אסייתי עם תפוחים, משמשים וצימוקים
סלט גן אסייתי עם תפוחים, משמשים וצימוקים צילום : אפיק גבאי
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 15 דקות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

1 שן שום כתושה


1 תפוח חתוך לרצועות


מלח ופלפל שחור


פפריקה חריפה


רבע כוס שמן זית


3 עגבניות חתוכות לריבועים קטנים


1 בצל סגול חתוך קוביות


חצי פלפל חריף נקי מגרענים וקצוץ


2 כפות בזיליקום קצוץ


2 כפות עירית קצוצה


2 כפות נענע קצוצה


50 גרם צימוקים


50 גרם משמשים חתוכים


2 כפיות חומץ יין

 

 

אופן הכנה

 

  • מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
  • מוסיפים את כל הירקות ומערבבים היטב.
  • טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

 

 

מחפשים עוד מתכונים לראש השנה? לחצו כאן

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.