דבש, הכל דבש: ארוחה שלמה לחג, כולה עם דבש

 
רוסטביף סינטה בתבלינים ודבש
רוסטביף סינטה בתבלינים ודבש צילום: אפיק גבאי
 
עודכן 00:48 28/09/2016
שפית לירז שדה - מסעדת בראסרי עין כרם

המתכונים הכי חגיגיים לראש השנה: ארוחה שלמה, החל מהסלט ועד הקינוח, כולם עם דבש, לשנה מתוקה במיוחד

 
 
 
 
 

בטטות מקורמלות בדבש

 
בטטות מקורמלות בדבש
בטטות מקורמלות בדבש צילום : אפיק גבאי
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


3 בטטות גדולות


3 כפות שמן זית


3 כפות דבש


מלח

 

 

אופן הכנה:


  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • שוטפים את הבטטות.
  • מתבלים במלח, ושמן זית ומערבבים היטב.
  • מניחים בתבנית מכסים בנייר כסף ואופים קרוב לשעה וחצי.

 

 

סלט סלנובה, תפוחים, חמוציות בויניגרט דבש

 
סלט סלנובה תפוחים, חמוציות בויניגרט דבש
סלט סלנובה תפוחים, חמוציות בויניגרט דבש צילום : אפיק גבאי
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 10 דקות4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

לויניגרט:

חצי כף חרדל


2 כפות של דבש


400-מל-מיץ-תפוזים טרי


מיץ-מלימון טרי אחד


מלח ופלפל


100 מ"ל שמן זית

 

לסלט:

חסה סלנובה שלמה מפורקת לעלים


חצי תפוח (עדיפות לפינק ליידי) חתוך לסלייסים דקים


כף חמוציות


2 כפות פקאן מסוכר

 

אופן הכנה:


  • מערבבים את כל חומרי הרוטב מלבד שמן הזית במעבד מזון ומזלפים באיטיות את השמן פנימה תוך כדי טחינה.
  • מערבבים את כל חומרי הסלט, מוסיפים את הרוטב ומערבבים שוב.

 

סלמון בדבש

 
סלמון בדבש
סלמון בדבש צילום : אפיק גבאי
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 8 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

8 חתיכות פילה סלמון או נתח גדול שלם

 

למרינדה:
חצי כוס מיץ תפוזים


5 כפות דבש


2 כפות חרדל דיז'ון


מלח ופלפל


2 גבעולי טימין


כף שמן זית

 

 

אופן הכנה

 

  • מערבבים הכל ביחד ומורחים על הסלמון.
  • משאירים לנוח לפחות שעה כדי שהדג יספוג את כל הטעמים.
  • אופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות לנתח שלם. או 8 דקות לנתחים אישיים.


 

 

רוסטביף סינטה בתבלינים ודבש

 
רוסטביף סינטה בתבלינים ודבש
רוסטביף סינטה בתבלינים ודבש צילום : אפיק גבאי
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 8 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

נתח סינטה של קילו וחצי


4 כפות שמן זית


2 כפיות פפריקה


כף חרדל


כף זרעי כוסברה


חצי כף פלפל שחור גרוס


4 כפות דבש


חצי שן שום קצוץ

 

אופן הכנה:

 

  • מערבבים הכל ביחד ומורחים על הנתח ועוטפים בניילון נצמד ומקררים לילה.
  • לפני אפיית הנתח רצוי להשאיר אותו בחוץ בערך שעה כדי שיגיע לטמפרטורת החדר.
  • מחממים תנור ל-300 מעלות
  • מכניסים את הנתח כשהשומן כלפי מעלה.
  • אופים 5 דקות לצריבת השומן.
  • מורידים את חום התנור ל-140 מעלות ומשאירים דלת פתוחה. אופים עוד 20 דקות בערך למידת מידיום רייר.

 

קרמבל תפוחים בדבש

 
קרמבל תפוחים בדבש
קרמבל תפוחים בדבש צילום : אפיק גבאי
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה | 8 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

 

לבצק הקרמבל:
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות


100 גרם סוכר דמררה


100 גרם אגוזי לוז קלויים

 

לתפוחים המקורמלים:

5 תפוחי גרני סמית חתוכים ושטופים


5 כפות דבש


1 כפית קינמון

 

אופן הכנה:

 

  • טוחנים את כל חומרי הבצק במעבד מזון בפולסים עד ליצירת פירורים.
  • מחממים דבש במחבת עד לרתיחה ויצירת בועות כמו של קרמל סוכר.
  • מוסיפים את התפוחים ומבשלים עד לריכוך התפוחים ומוסיפים בסוף כפית קינמון.
  • מסדרים בתבנית חסינת חום שיכבה אחידה של תפוחים ומפזרים מעליה את פירורי הבצק.
  • אופים ב-180 מעלות עד להשחמה.

 

 

 

מחפשים עוד מתכונים לראש השנה? לחצו כאן

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.