הסתיו כבר כאן: קדירת בשר וירקות ביין

 
קדירת בשר וירקות ביין
קדירת בשר וירקות ביין צילום: נועם פריסמן
 
עודכן 16:39 10/10/2016
שי-לי ליפא

מתכון סתווי ומנחם במיוחד של קדירת בשר בקר רך ועסיסי עם ירקות שורש ורוטב עשיר, שמכינים ממש בקלות

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 3 שעות | 4-6 מנות | רמת קושי: קל

 

 

לכל המתכונים הטעימים של סופר שי לי, לחצו כאן


 

מצרכים

1/4 כוס שמן זית


1 ק"ג בשר בקר טרי כתף, חתוך לקוביות בגודל 4 ס"מ


2 בצלים בינוניים, חתוכים לשישיות


2 כוסות יין אדום יבש


2 כוסות מים מינרליים או מסוננים


1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות


1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה


3 גזרים בינוניים, פרוסים בעובי 3 ס"מ


3 גבעולי סלרי, פרוסים בעובי 3 ס"מ


מלח ופלפל שחור גרוס

 

 
 

אופן הכנה

 

  • מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
  • מחממים סיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובשר ומטגנים 4-3 דקות מכל צד עד להשחמה.
  • מוסיפים בצל, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-2 דקות תוך כדי בחישה.
  • מוסיפים יין, מים, רסק עגבניות, מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים שעה וחצי.
  • מוסיפים גזר וסלרי ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים עוד כשעה, עד שהבשר והירקות רכים.

 

 

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור סופר שי-לי - המתכונים המלאים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.