2 מאפים מלוחים שיגנבו את ההצגה בסוכה

 
עודכן 12:08 16/10/2016
אורי שפט, מאפיית לחמים

השף קונדיטור אורי שפט ממאפיית לחמים חולק איתנו שני מתכונים טעימים ומרשימים להגיש מתחת לסוכה: גביעי פילו עם ריבת בצל וכריכון מקל זיתים במילוי גבינת שמנת

 
 
 
 
 

להבדיל מראש השנה והארוחה המפסקת של יום כיפור, בסוכות מעמיסים על שולחן החג מאכלים קלים יותר: מאפים, פשטידות, כריכונים וסלטים. אורי שפט, השף-קונדיטור של מאפיית "לחמים", חולק איתנו שני מתכונים קלילים ומרשימים שיכולים בהחלט לקשט את השולחן מתחת לכפות הדקל:

 

גביעי פילו רוקפור וריבת בצל

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 20 דקות | 24  יחידות | רמת קושי: בינוני

 
גביעי פילו רוקפור וריבת בצל
גביעי פילו רוקפור וריבת בצל צילום : דניאל לילה
 

מצרכים:

 

תבנית שקעים סילקון


8 דפי בצק פילו


40 גרם חמאה רכה


גבינת רוקפור


אגוזי מלך לקישוט


 

לריבת הבצל:


4 בצלים אדומים גדולים


220 גרם סוכר חום


כוס יין אדום


2-3 כפות בלסמי


קורט מלח


קורט פלפל שחור גרוס


 

אופן הכנה:

  • ממיסים את החמאה.
  • בעזרת מברשת מורחים חמאה על עלה פילו ומעליה מניחים עוד עלה.
  • חותכים את עלה הפילו לקוביות 3X4 יחידות.
  • בתבנית סיליקון,מניחים ריבוע פילו מהדקים לתחתית, ומעליו מניחים עוד ריבוע כך שיוצא לנו מעין מעוין, פרח.

אפייה:

  • מחממים תנור ל-175 מעלות.
  • אופים את הפילו 8-10 דקות לקבלת גוון זהוב.

הכנת ריבת הבצל:

  • מקלפים את הבצל ופורסים לרצועות.
  • מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל להזהבה, 5 דקות.
  • מוסיפים את היין, סוכר, בלסמי, מלח ופלפל ומערבבים.
  • מבשלים על אש נמוכה עד שהנוזלים מתאדים.
  • מאחסנים בקופסא אטומה או צנצנת.

הרכבת המנה:

  • מניחים בכל גביע קטן כפית מריבת הבצל, וצ'אנק של גבינת רוקפור.
  • מניחים מעל אגוז מלך ומגישים.
 

כריכון מקל זיתים

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים | 15 מקלות | רמת קושי: בינוני

 
כריכון מקל זיתים
כריכון מקל זיתים צילום : דניאל לילה
 

מצרכים למקלות:

 

500 קמח חיטה לבן מנופה (3 ו-3/4 כוסות)


100 גרם קמח שיפון, מנופה (3/4 כוס)


400 גרם מים (1 ו-2/3 כוסות)


30 גרם שמרים (3 כפות)


15 גרם מלח (1 כף)


250 גרם זיתים מובחרים שחורים וירוקים, מגולענים ומסוננים (1 כוס דחוסה)


2 שינים שום, כתושות


40 גרם סולת/ קמח תירס לספיגת נוזלי הזיתים


200 גרם גבינה צהובה מסוג גאודה, צ'דר או עמק חתוכה לקוביות של 1 ס"מ


לציפוי: ביצה טרופה


 

למילוי:

250 גרם גבינת שמנת


מיקרו נבטי צנונית / חרדל/ ברוקולי


 

אופן הכנת הבצק:

  • בודקים היטב שהזיתים נקיים מחרצנים.
  • מערבבים אותם בקערה נפרדת עם השום, הגבינה והסולת/קמח התירס.
  • יוצקים את המים לקערת הלישה ומפוררים לתוכם את השמרים.
  • מוסיפים לפי הסדר את 2 סוגי הקמח ואת המלח.
  • בעזרת וו הלישה, לשים במהירות נמוכה 5 דקות.
  • מגבירים למהירות בינונית, ולשים עוד 6 דקות לקבלת בצק גמיש ומעט רך.
  • מנמיכים למהירות נמוכה, מוסיפים את התערובת הזיתים ולשים עוד דקה, עד שהזיתים נבלעים בבצק ולא יותר. חשוב לא לערבב יותר מידי.
  • מוציאים את הבצק ומניחים על השולחן עבודה מקומח קלות, לשים דקה, ומגלגלים לכדור.

התפחה:

  • מניחים את כדור הבצק בתוך הקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון, ומתפיחים 30 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
  • מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, ומשטיחים אותו בעזרת כף היד למלבן.
  • חותכים את הבצק בעזרת סכין או קלף בצק ל- 15 רצועות ארוכות ושוות.
  • מגלגלים כל רצועת בצק לגליל באורך של 25 ס"מ.
  • מניחים את המקלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים, ומתפיחים 40 דקות.
  • ב- 15 הדקות האחרונות של ההתפחה, מחממים את התנות ל- 220 מעלות.
  • מורחים את גלילי הבצק בביצה טרופה.

אפייה:

  • מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש, ואופים 15 דקות עד שהמקלות זהובים והגבינה מותכת.
  • מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.
הרכבת הכריך:

 

  • פורסים את מקל הזיתים לאורכו וחוצים לשנים.
  • בעזרת שק זילוף, מזלפים פס גבינה לאורך המקל (אפשר גם בסכין, כמובן).
  • מקשטים בעלי מיקרו.
  • אפשר להוסיף לכריך כל מה שאתם רוצים: עגבניות שרי, פלפלים קלויים ועוד.

 

 

המתכונים באדיבות השף קונדיטור אורי שפט ממאפיית לחמים בתל-אביב


מחפשים עוד מתכונים של אורי שפט שגם מתאימים לסוכה? נסו את אלה:

קיש גבינות וקישוטים

מאפה ירקות קלויים ובשמל

קיש כרישה ובצל

 

 

 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.