אטריות לימון ושמיר

 
אטריות לימון ושמיר
אטריות לימון ושמיר צילום: נועם פריסמן
 
עודכן 12:33 18/10/2016
שי-לי ליפא

בתור תוספת מושלמת למרק או סתם ככה בפני עצמן, האטריות האלה הן התוספת המושלמת לכל ארוחה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 30 דקות | 400 גרם אטריות | רמת קושי: בינוני

 

 

לכל המתכונים הטעימים של סופר שי לי, לחצו כאן


 

מצרכים

5 ביצים


3/4 כוס (180 מ"ל) מים


2 כפות שמן קנולה


קליפה מגוררת דק מ-1 לימון


1 כף מיץ לימון


3/4 כוס (90 גרם) קמח תפוחי אדמה


1/2 כפית מלח


1/3 כוס שמיר קצוץ דק


שמן קנולה לטיגון

 
 

אופן הכנה

  • טורפים ביצים, מים, שמן קנולה, קליפת לימון ומיץ לימון בקערה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לבלילה חלקה ואחידה.
  • מחממים מחבת טפלון בינונית על להבה נמוכה-בינונית ומשמנים מעט. יוצקים כ-1/4 כוס בלילה ומטים במהירות את המחבת לכל הצדדים כדי שהבלילה תתפשט באופן אחיד. מטגנים כדקה, עד שהקרפ נאטם למעלה וכבר לא נוזלי, הופכים ומטגנים כדקה נוספת עד שהצד התחתון מזהיב מעט. מוציאים לצלחת.
  • חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה. אין צורך לשמן שוב. יש לערבב את הבלילה לפני כל טיגון כי קמח תפוחי האדמה שוקע בתחתית הקערה. מצננים היטב.
  • מניחים 3 קרפים אחד על השני, מגלגלים לגליל ופורסים לרצועות בעובי 1/2 ס"מ.
  • שומרים בכלי אטום במקרר עד יומיים. לפני ההגשה מחממים במיקרוגל או בתוך המרק.

 

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור סופר שי-לי - המתכונים המלאים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.