לבוא החורף: מרק ירקות "סופר פוד"

 
מרק ירקות "סופר פוד"
מרק ירקות "סופר פוד" צילום: נועם פריסמן
 
עודכן 23:33 26/10/2016
שי-לי ליפא

החורף כבר ממש תיכף פה ולכבודו קבלו מרק מפנק ובריא במיוחד, שיחזק אתכם לקראת עונת השפעת: שפע של ירקות וקטניות במרק טעים וקל להכנה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 8 מנות | רמת קושי: קל

 

 

לכל המתכונים הטעימים של סופר שי לי, לחצו כאן


 

מצרכים

 

1/3 כוס שמן זית


2 בצלים בינוניים, קצוצים גס


4 שיני שום, קצוצות גס


2 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ


2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ


2 זוקיני בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ


3 כוסות גרגרי חומוס קפואים


1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות


3 עלי דפנה


2 ליטר מים מינרליים או מסוננים


1 כפית פפריקה מתוקה


1/2 כפית כורכום


מלח ופלפל שחור גרוס


1/2 כוס אורז מלא


200 גרם עלי תרד טריים

 

אופן הכנה

  • מחממים סיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה עד שהירקות רכים.
  • מוסיפים לסיר זוקיני, גרגרי חומוס, רסק עגבניות, עלי דפנה ומים. מתבלים בפפריקה, כורכום, מלח ופלפל, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות.
  • מוסיפים את האורז ומבשלים עוד כ-20 דקות עד שהירקות רכים והאורז מוכן.
  • מוסיפים את התרד ומבשלים עוד כדקה תוך כדי בחישה עד שהתרד רך. טועמים ומתקנים תיבול.

 

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור סופר שי-לי - המתכונים המלאים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.