פינוק ביתי: שבלול תרד וגבינות

 
שבלול תרד וגבינות
שבלול תרד וגבינות צילום: נועם פריסמן
 
עודכן 11:17 01/11/2016
שי-לי ליפא

הבורקס הכי טעימים הם השבלולים הגדולים שאפשר לקנות בשווקים. הנה הדרך להכין אותם בבית, וזה אפילו ממש קל!

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | 3 שבלולים בינוניים | רמת קושי: קל

 

 

לכל המתכונים הטעימים של סופר שי לי, לחצו כאן


 

מצרכים

1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס קפוא, מופשר לפי ההוראות שעל האריזה


1 כף שמן זית


400 גרם עלי תרד טריים (משקל נקי ללא גבעולים), קצוצים גס


3/4 קובייה (180 גרם) גבינת פטה כבשים מפוררת גס


150 גרם גבינת קשקבל, מגוררת גס


אגוז מוסקט טחון טרי


פלפל שחור גרוס


לציפוי:
1 ביצה טרופה עם כף מים


קצח

 
 

אופן הכנה


מכינים את המלית:

 

  • מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית.
  • מוסיפים שמן זית ותרד ומאדים כ-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהתרד מתרכך מעט (הוא ממשיך להתרכך גם אחרי שמכבים את הלהבה). מצננים היטב.
  • סוחטים היטב את התרד ומעבירים לקערה. מוסיפים גבינות, מתבלים באגוז מוסקט ופלפל ומערבבים.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

 

ממלאים, מעצבים ואופים:

 

  • פורשים את הבצק על משטח העבודה, כשהניילון כלפי מטה.
  • את הבצק לרוחב בעזרת סכין ל-3 מלבנים בגודל 25X31 ס"מ. מניחים שליש מלית לאורך הקצה הארוך של כל מלבן בצק ומגלגלים לרולדה. סוגרים כל רולדה בקצה ומותחים בידיים כדי להאריך אותה מעט.
  • מלפפים את הרולדה לשבלול לא מהודק (כדי להשאיר לבצק מקום לתפוח).
  • מניחים את השבלולים בתבנית כשהתפר כלפי מטה. מברישים בביצה ומפזרים מעל קצח.
  • אופים בתנור החם כ-35 דקות עד שהשבלולים שחומים.

 

מגישים חם. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.

 

 
עוד כתבות במדור סופר שי-לי - המתכונים המלאים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.