עוגיות בצק פריך עם נוטלה משני מרכיבים

 
עוגיות בצק פריך עם נוטלה
עוגיות בצק פריך עם נוטלה צילום: דורית מנו – טל אור
 
עודכן 11:07 03/11/2016
דורית מנו –טל אור

עוגיות ממכרות שמכינים בשתי דקות משני רכיבים ומחסלים בדקה: בצק פריך וצנצנת נוטלה, זה כל מה שצריך לעוגיות המושלמות האלה

 
 
 
 
 

נתחיל הפעם בשיעור גיאוגרפיה.
אנחנו גרים בחיפה, בתי הבכורה גרה בהרצליה. מאז שנולדה הנכדה, נכנס נוהל למשפחה.
פעם בשבוע, בשעות הצהרים, נופלים לנו כל הדברים מהידיים, אנחנו עוזבים הכל ונוסעים ליורשת העצר.


תם שיעור גיאוגרפיה עוברים לשיעור שפות. והפעם, שבדית.
החתן השבדי שלי מפטפט עם הנסיכה מהיום שנולדה, בשבדית.
היא עונה לו רוב הזמן בעברית אבל מדי פעם משתרבבות מילים שכבר למדנו לזהות אותן.
מהיום שנולדה הוסב שמי ל מוּרמוּר.
מוּרמוּר בשבדית - סבתא.


רגע. לפני שאתם נוסעים לשבדיה ולכל סבתא שתראו ברחוב תקראו מורמור תעצרו. זה לא כל כך פשוט, יש סדר בשבדיה.
מוּרמוּר היא אמא של אמא.
מוּרפִָאר היא אמא של אבא. לכן אני מוּרמוּר.
כשאני מגיעה לגן, מרחוק חגית הגננת קוראת "מוּרמוּר הגיעה!".

 

ואלה העוגיות של מורמור. זה בצק פריך עם נוטלה. מכינים בשתי דקות ומחסלים בדקה.
העוגיות של מוּרמוּר נכנסו לפנתאון המשפחתי.

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 5 דקות | זמן כולל: 35 דקות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

1 חבילה של בצק פריך קפוא מוכן


1 צנצנת נוטלה

 

אם בכל זאת רוצים להשקיע, אפשר להכין בצק פריך לבד:

 

300 ג' קמח (2 כוסות+2 כפות)


200 ג' חמאה


100 ג' סוכר - חצי כוס


1 ביצה או 2 חלמונים


קורט מלח

 
 

אופן הכנה


  • בחבילה יש שני גלילים של בצק פריך. פותחים אחד ומרדדים.
  • הבצק צורתו בדרך כלל מלבן, כשמרדדים בבקשה בעדינות לכל הצדדים לרדד עד שיהיה מרובע.
  • למרוח שכבת נוטלה על הבצק. סיימתם? יופי. תתחילו לגלגל. רולדות של בצק עם נוטלה.
  • מניחים בתבנית משומנת, את הרולדות אחת אחרי השניה עם רווחים.
  • אופים בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות כחצי שעה. כשהבצק משחים מוציאים. נותנים לנוח חמש דקות, לא יותר. וכשזה חם, לחתוך לפרוסות. בבקשה לשים לב שהעוגיות לא ישחימו יתר על המידה, השוקולד ישרף. אם הבצק שינה צבעו לחום בהיר להוציא.  שתי דקות בחוץ, לא לתת לזה להתקרר, אני חוזרת לא!! לתת לזה להתקרר ולחתוך לפרוסות.
את הגליל השני של הבצק פריך נעשה בצורה שונה:
  • את ריבוע הבצק המרודד מורחים רק שלושת רבעי . לא עד הסוף. מה פירוש? שאת הבצק נחלק לחמישה פסים, נמרח רק בארבעה פסים נוטלה. הפס האחרון ישמש ככיסוי.
  • התהליך הכי פשוט, לרדד. למרוח הנוטלה, לסמן חמישה חלקים ואז בזהירות להעביר פס אחד על גבי השני. הפס האחרון יהיה הכיסוי.
  • אופים ב-180 מעלות כ-30 דקות . כשהבצק משחים מוציאים. נותנים לנוח חמש דקות, לא יותר. וכשזה חם, לחתוך לריבועים.
אם רוצים להכין את הבצק הפריך לבד:
  • שמים הכל בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים.
  • מוסיפים את הביצה ממשיכים לערבל עד שנוצרת העיסה.
  • את הבצק המוכן לקרר לפחות חצי שעה במקרר ורק לאחר מכן לעבוד איתו כמו בהוראות עם הבצק המוכן.

 

 

בשבוע שעבר הכינה דורית עוגת גבינה בחושה שמכינים במהירות.


עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של דורית , Sweet Dooly.

 
עוד כתבות במדור Sweet Dooly
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.