מסעדה בבית: מעורב דגים בפיתה

 
מעורב דגים בפיתה
מעורב דגים בפיתה צילום: גיל גוטקין
 
עודכן 12:04 03/11/2016
אור גינסברג

בטור הוידאו הראשון של אור גינסברג ממשחקי השף: איך תכינו בקלות מעורב דגים בפיתה, ממש כמו במסעדה

 
 
 
 
 

צילום ועריכה: מאי עבאדי גרבלר

 

כל השפים היום מכינים מנות אוכל רחוב משודרג בפיתה. הנה הדרך שלכם להכין אחת בבית, וכזו שלא תבייש אף מסעדה.

מעורב עסיסי של דג ועגבניות, עם סלט חמצמץ וטחינת שקדים ויוגורט מושלמת.

 

מי שלא אוהב במיה יכול לוותר עליה, אבל כדאי לנסות להכין אותה בשיטה הזו, ששומרת עליה קריספית וטעימה.

 

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 30 דקות | 2 מנות | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים

2 פילטים של לברק


2 בצלים


10 עגבניות שרי (עדיף תמר אבל לא חובה)


כ-8 יחידות במיה ארוכה (תאילנדית או הודית). אפשר גם רגילה


כפית תבלין טנדורי (או תבלין למעורב)


כמה שיני שום קונפי (לא חובה)


שמן זית


2 פיתות

 

לטחינה שקדים:

150 גרם טחינת שקדים (כחצי צנצנת)


חצי מיכל יוגורט


גרידה מחצי לימון


2 עלי מרווה קצוצים דק (לא חובה)

 

לסלט:

3-4 צנוניות


חופן עלי ארוגולה


כמה עלי בזיליקום סגול


גרידה מחצי לימון


מיץ מחצי לימון


שמן זית


מלח


פלפל

 

 

אופן הכנה

  • מקלפים את הבצלים וחותכים אותם לשישיות.
  • צורבים אותם עם מעט מלח על מחבת, ללא שמן, עד שהם נחרכים מעט. כשהבצל חרוך, מוסיפים מעט שמן זית, מערבבים כמה שניות ומורידים מהאש לקערה בצד.
  • חותכים את העגבניות לחצאים, מניחים במחבת החמה, צורבים מעט ומוציאים לקערה עם הבצל.
  • באותה שיטה, צורבים במחבת גם את הבמיה עד שהיא משחימה מעט, ומעבירים לקערה.
  • חותכים את פילה הדג לקוביות, מניחים במחבת עם מעט שמן וצורבים על הצד של העור עד שהוא משחים. הדג לא צריך להיות מוכן לגמרי. מוציאים מהמחבת
  • מחזירים למחבת את הבצל והעגבניות, מוסיפים תבלין טנדורי או מעורב ושום קונפי אם רוצים. חותכים לפרוסות חצי מכמות הבמיה ומוסיפים למחבת. מבשלים כמה דקות עד שהעגבניות מגירות מעט נוזלים.
  • מוסיפים את קוביות הדג ומבשלים כמה דקות עד שהדג מוכן.
  • בינתיים מכינים את טחינת השקדים והיוגורט: טורפים בקערה את הטחינה והיוגורט עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים מעט גרידת לימון ועלי מרווה קצוצים ומערבבים.
  • מכינים גם את הסלט: קוצצים את הצנוניות ומערבבים עם שאר המרכיבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  • אופציה: אפשר לאדות את הפיתות בכלי אידוי מבמבוק כדי להחזיר להן את הטריות והרכות.
  • מורחים בפיתה מעט מהטחינה, מוסיפים את המעורב עם מעט רוטב, מוסיפים מהסלט ומניחים מעל הכל עוד קצת טחינה.

 

 
עוד כתבות במדור משחק באש
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.