עוגיות שוקולד מושלגות

 
עוגיות שוקולד מושלג
עוגיות שוקולד מושלג צילום: אפיק גבאי
 
עודכן 10:00 15/11/2016
לחם יין

במיוחד לכבוד החורף שתיכף מגיע, הנה מתכון אחד שיהפוך למלך המטבח: עוגיות שוקולד מושלגות עם אבקת סוכר שפשוט נמסות בפה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה + לילה במקרר | 40 עוגיות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

 

220 גרם קמח


5 גרם אבקת אפיה (חצי שקית)


150 גרם חמאה


230 גרם סוכר


800 גרם שוקולד מריר


5 ביצים מידה L


150 גרם שקדים טחונים


75 מ"ל אמרטו (ליקר שקדים)


אבקת סוכר לציפוי


 

אופן הכנה:

  • ממיסים את החמאה והשוקולד (במיקרוגל או בקערה חסינת חום מעל סיר מים רותחים על הגז).
  • מערבבים באיטיות את הביצים והסוכר ולאחר מכן מוסיפים תוך קיפול את תערובת השוקולד המצוננת.
  • מוסיפים לעיסה שהתקבלה את האמרטו, שקדים טחונים, אבקת אפיה וקמח המצה הדק.
  • מניחים את העיסה על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים למקרר למינימום חצי שעה עד שהעיסה מתקשה.
  • כשעיסה התקשתה, קורצים ממנה כדורים בעזרת כפית, מניחים את כל הכדורים חזרה בתבנית ומכניסים לפריזר ללילה שלם.
  • למחרת, שמים בקערה את האבקת סוכר ומכניסים את הכדורי העוגיות פנימה כל פעם 10 עוגיות.
  • לאחר שמצפים את העוגייה באבקת סוכר, מסדרים על תבנית אפיה עם נייר אפיה את העוגיות תוך שמירה על רווחים של סנטימטר בין העוגיות.

חשוב! יש להוציא את העוגיות מהמקפיא, לסדרן ולהכניסן לתנור מיד, העוגייה נמסה מחוץ לפריזר.

  • אופים את העוגיות כ-5 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות עד שמתחילים להופיע סימני פיצוץ על גבי העוגיות.
  • אם לא כל העוגיות נכנסות במגש אחד, אין להכניס שני מגשים לתנור בבת אחת.
  • את העוגיות שלא נכנסו במגש יש לשמור בהקפאה.
  • לאחר האפייה יש לשמור את העוגיות בקופסה אטומה.
  • מומלץ להגיש את העוגייה ביום ההכנה או למחרת.

 

 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לעוגיות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.