קציצות עוף על סלט שעועית לבנה

 
קציצות עוף ועשבי תיבול
קציצות עוף ועשבי תיבול צילום: אפיק גבאי
 
עודכן 09:34 23/11/2016
איילת לטוביץ'

רעיון מרענן לארוחה המשפחתית: קציצות עוף עם עשבי תיבול בתוספת סלט שעועית לבנה וברוטב חרדל-גזר. נשמע מסובך? לא תאמינו כמה זה קל

 
 
 
 
 

סוג מתכון: עוף | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 6 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לקציצות:

 

250 גרם חזה עוף טחון


250 גרם פרגית עוף, טחונה


½ כוס פטרוזיליה, קצוצה


¼ כוס עלי נענע, קצוצים


½ בצל, קצוץ דק


1 תפוח אדמה קלוף, מגורר דק


מלח, פלפל


 

לסלט:
3 כוסות שעועית לבנה מבושלת


3 מלפפונים, פרוסים דק


½ כוס בצל ירוק פרוס


1 בצל סגול, קצוץ דק


מיץ מלימון שלם


4 כפות שמן זית


מלח,פלפל שחור גרוס


 

לרוטב:
3 גזרים, קלופים ופרוסים גס


1 כוס מים/מיץ גזר


2 כפות מיץ לימון


4 כפות דבש


3 כפות חרדל


2 כפות שמן


מלח, פלפל


 

 
 

אופן הכנת הרוטב:

  • שמים בסיר קטנטן את הגזרים והמים, מכסים ומבשלים על אש קטנה למשך 20 דקות, עד שהגזרים מתרככים לגמרי.
  • מעבירים את תכולת הסיר, כולל הנוזלים לכלי.
  • מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב ומרסקים בעזרת בלנדר מוט לרוטב אחיד.
  • מוסיפים מעט מים/מיץ גזר במידת הצורך.

 

הכנת הקציצות:

  • מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה.
  • מחממים מעט שמן זית במחבת כבדה.
  • בעזרת ידיים רטובות יוצרים מהתערובת קציצות שטוחות ועגולות בקוטר 5-6 ס"מ ומוסיפים למחבת החמה.
  • מזהיבים משני הצדדים כ-2 דקות מכל צד.

 

הכנת הסלט:

  • מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומעבירים לצלחת הגשה.
  • מניחים מעל את הקציצות ומגישים לצידן את רוטב הגזר.
 

המתכון באדיבות איילת לטוביץ', השפית של ביתא קפה

 
עוד כתבות במדור מתכוני ילדים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.