מרק אטריות מטוגנות תאילנדי

 
מרק אטריות מטוגנות מאזור צ'אנג מאי
מרק אטריות מטוגנות מאזור צ'אנג מאי צילום: תום ברטוב
 
עודכן 11:39 27/11/2016
ישראל אהרוני

במיוחד לכבוד הקור שהגיע, אהרוני מלמד איך להכין מרק אטריות תאילנדי עם המון ירקות ואטריות קריספיות

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 40 דקות | כמות: 4-5 מנות | רמת קושי: בינוני |

 

 

מצרכים:


שמן חמניות/בוטנים לטיגון


400 גרם אטריות ביצים דקות


1-2 פלפל צ'ילי אדום חריף


3 בצלי שאלוט קצוצים


4 שיני שום קצוצות גס


2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק


2 כפות סוכר דקלים או חום


2 פחיות חלב קוקוס


3 עלי כפיר ליים


3 כפות רוטב סויה


4 כוסות מים רותחים


כפית כורכום


2 גזרים פרוסים לטבעות


2 קישואים פרוסים לטבעות


300 גרם פרגיות חתוכות לרצועות דקות


1 בוק צ'וי חתוך


כוס נבטים טריים


3 בצלים ירוקים חתוכים לפרוסות אלכסוניות/ תלתלים


צרור עלי כוסברה טריים

 

אופן הכנה:

 

  • מבשלים את האטריות במי מלח רותחים עד שהן עשויות. מסננים, שוטפים במי ברז ומערבבים עם מעט שמן.
  • מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים מחצית מכמות האטריות בשמן, עד שהן פריכות לגמרי.
  • מניחים בנייר אפיה בתוך מסננת.
  • במכתש ועלי כותשים את הפלפל החריף, בצלי השאלוט, השום, הג'ינג'ר וסוכר הדקלים עד לקבלת משחה פירורית.
  • במחבת רחבה מחממים שמן, מוסיפים את תערובת התבלינים ומטגנים כשתי דקות.
  • יוצקים למחבת את חלב הקוקוס, מוסיפים עלי קפיר ליים,מים רותחים וסויה ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים גזרים, קישואים, כורכום, מיץ ליים ונתחי פרגית ומביאים שוב לרתיחה, מבשלים כעשר דקות. ברגע האחרון מוסיפים את הבק צ'וי לבישול קצר של דקה.
  • ההגשה: מחלקים את האטריות המבושלות לקעריות מרק, יוצקים עליהן את המרק, מוסיפים נבטים ואטריות מטוגנות מלמעלה,מעטרים בבצל ירוק ועלי כוסברה טריים. מגישים מיד.

 

 
עוד כתבות במדור אהרוני 2 גו - כל המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.