מוקקה - תבשיל דגים ברזילאי פיקנטי

 
מוקקה, תבשיל דגים ברזילאי
מוקקה, תבשיל דגים ברזילאי צילום: גיל גוטקין
 
עודכן 12:32 28/11/2016
ישראל אהרוני

אהרוני חזר מברזיל עם מתכון לתבשיל דגים טעים במיוחד, שמכינים בקלות: חלב קוקוס, פלפלים ועגבניות עם דג עסיסי, ארוחה מושלמת לשבת ולכל יום

 
 
 
 
 

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 30 דקות | כמות: 4-5 מנות | רמת קושי: קל |

 

 

מצרכים:


4-5 כפות שמן קוקוס (אפשר גם שמן צמחי אחר)


5 שיני שום


1 פלפל צ'ילי (אפשר גם פחות או יותר, לפי כמות החריף שאוהבים)


2 כפיות מלח


1 קילו דג לבן פרוס לפרוסות לרוחב, עם העצמות (מוסר, דניס או כל דג אחר)

2 בצלים


2 פלפלים אדומים (גמבה)


4 עגבניות


צרור כוסברה (אפשר פטרוזיליה במקום)


2 פחיות חלב חלב קוקוס


2 כפות רכז עגבניות

 

אופן הכנה:

 

 

  • כותשים בעלי ומכתש (או קוצצים דק בסכין) את השום והצ'ילי יחד עם המלח.
  • פורסים את הבצלים לפרוסות בעובי כ-חצי ס"מ.
  • פורסים גם את הפלפלים והעגבניות לפרוסות באותו עובי.
  • קוצצים את צרור הכוסברה גס.
  • בסיר רחב מפזרים את שמן הקוקוס ואת השום, הצ'ילי והמלח.
  • מסדרים בשכבה אחת את פרוסות הבצל, מעליהן את פרוסות העגבניות ומעליהן את פרוסות הפלפל.
  • מסדרים מעל את פרוסות הדג.

 

 

 
מוקקה, תבשיל דגים ברזילאי
מוקקה, תבשיל דגים ברזילאי צילום : גיל גוטקין
 
 

 

  • מניחים את הסיר על אש גבוהה ומחכים מעט עד שהשמן מבעבע ומעט רועש.
  • מוסיפים את חלב הקוקוס ואת רכז העגבניות, מפזרים את הכוסברה הקצוצה ומרטיבים מעט את הדג בנוזלים בעזרת כף.
  • מכסים ומביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים כ-15-20 דקות, עד שהדג מוכן. מדי כמה דקות מרטיבים את פרוסות הדג ברוטב.
  • מגישים לצד אורז או לחם.

 

 
עוד כתבות במדור מתכוני דגים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.