כמו במסעדה: מתכון למרק מיסו

 
מרק מיסו - פשוט להכנה וטעים
מרק מיסו - פשוט להכנה וטעים צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 09:53 30/11/2016
איילת הירשמן

איילת הירשמן עם מתכון לאחד המאכלים המשביעים והטעימים - מרק מיסו עם טופו, ירקות ואטריות שעועית, ממש כמו במסעדה, שמכינים בקלות

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 40 דקות | כמות מנות: 4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


4 פטריות שיטאקי, מיובשות או טריות


400 גרם אטריות שעועית


400 גרם טופו יציב, חתוך לקוביות בגודל 4 ס"מ


1 כף שמן (רצוי קנולה)


4 כפות משחת מיסו אדומה


2 כפות רוטב סויה קלאסית קנור


6 כוסות מים רותחים


1 כוס שעועית ירוקה מוקפאת, מופשרת


1 בצל ירוק, קצוץ דק


1 פלפל צ'ילי קטן, קצוץ דק


כוסברה טרייה קצוצה (אופציונלי)


 

אופן הכנה:

  • פורסים את הפטריות לפרוסות עבות (אם משתמשים בפטריות מיובשות משרים אותן לפני כן בקערה עם מים חמימים כעשר דקות).
  • משרים את אטריות השעועית במים רותחים 5 דקות ומסננים.
  • שמים בסיר כף שמן ו-4 כפות משחת מיסו אדומה.
  • מוסיפים את הטופו ומטגנים כדקה תוך ערבוב, כך שהטופו יכוסה במיסו מכל צדדיו.
  • מוסיפים את רוטב הסויה ויוצקים את המים הרותחים.
  • מוסיפים את הפטריות ואת השעועית הירוקה, אם חסרים נוזלים אפשר להוסיף, מביאים לרתיחה.
  • מבשלים ברתיחה עדינה כדקה, מנמיכים את הלהבה ונותנים למרק להתבשל כ- 15-20 דקות.
  • מסדרים את אטריות השעועית בתחתית 4 קעריות מרק ומוסיפים בצל ירוק ופלפל צ'ילי קצוצים דק.
  • מערבבים את המרק, מסירים מהכיריים ומעבירים לקעריות.
  • אם רוצים מוסיפים כוסברה, ועוד בצל ירוק וצ'ילי.

 

מחפשים עוד מתכוני מרקים? לחצו כאן

 

 
עוד כתבות במדור איילת מבשלת
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.