רול דפי אורז וירקות אסייתי של אור ממשחקי השף

 
רול דפי אורז וירקות אסייתי
רול דפי אורז וירקות אסייתי צילום: גיל גוטקין
 
עודכן 13:39 01/12/2016
אור גינסברג

אור גינסברג ממשחקי השף מכין מתכון לרול אסייתי שקל וכיף להכין בבית, עם רוטב מיוחד שמכינים לבד בקלות

 
 
 
 
 

צילום ועריכה: מאי עבאדי גרבלר

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 40 דקות | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים

חבילת דפי אורז


1 בצל


1 גמבה אדומה


1 גזר


2 פטריות


1 שן שום


1/2 צ'ילי אדום טרי (אפשר יותר או פחות)


1/4 כרוב לבן


2 כפות סויה


כמה טיפות שמן שומשום


חופן פטרוזיליה


כף ג'ינג'ר קצוץ דק


רוטב שעועית שחורה (לא חובה)


חופן כוסברה קצוצה


נבטים


כמה שקדים שלמים לגירוד מעל (לא חובה)

 

לרוטב:

רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק


3 כפות מיץ תפוזים


חצי שזיף סגול (או מנגו או אננס)


כף כוסברה קצוצה (או עירית או בצל ירוק)


2 עלי בזיליקום סגול (לא חובה)

 

אופן הכנה

  • חותכים את הבצל לרצועות דקות
  • את הגבמה והגזר פורסים בזהירות לגפרורים דקים. פורסים את הפטריות, הצ'ילי ושן השום.
  • מחממים מחבת יבשה (בלי שמן) ומניחים בה את הבצל.
  • כשהבצל מעט חרוך, מוסיפים את הגזר והפלפלים לשתי דקות ומערבבים תוך כדי.
  • מוסיפים את הפטריות, הצ'ילי והשום עם מעט שמן זית ומערבבים כדקה.
  • מוסיפים 2 כפות סויה, מערבבים ומורידים מהאש. מוסיפים את הג'ינג'ר הקצוץ ומערבבים.
  • מכינים את הרוטב: מסננים את רוטב הצ'ילי מגרעינים בעזרת מסננת דקה (לא חובה) ומערבבים עם שאר המרכיבים.
  • ממלאים קערה במים פושרים וטובלים בה את דפי האורז (אחד אחד בכל פעם). מניחים על השיש.
  • מניחים במרכז דף האורז כף גדושה של הירקות המוקפצים, מעט רוטב שעועית (לא חובה), מעט כוסברה וכמה נבטים.
  • מגלגלים את דף האורז לסיגר (אפשר לראות את צורת הגלגול בוידאו).
  • מגרדים בעזרת פומפיה שקד מעל דפי האורז המוכנים.
  • אם רוצים לשמור מעט את דפי האורז, אפשר להניח אותם בין שתי מגבות מטבח רטובות עד שעה. אם לא, מגישים מיד.

 

 

בשבוע שעבר אור הכין את החמוצים המושלמים של אמא שלו.

 

 
עוד כתבות במדור משחק באש
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.