לשבור את השרב: 3 קינוחי גלידה מרעננים

 
קוקילידה ביתית
קוקילידה ביתית צילום: חן גלילי
 
עודכן 12:18 29/06/2017
מאיה רביבו, דן גורמה

פרפה יוגורט ושוקולד לבן, קוקילידה ביתית וקרטיב פירות בעלות קלורית נמוכה. מחפשים איך לשבור את השרב ולהעביר בכיף את הזמן עם הילדים? הנה כמה הצעות מרעננות

 
 
 
 
 

קוקילידה מעוגיות שוקולד וגלידת ווניל

 
קוקילידה ביתית
קוקילידה ביתית צילום : חן גלילי
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 6-8 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:


200 גרם חמאה רכה


300 גרם סוכר


280 גרם קמח


60 גרם קקאו


2 גרם אבקת סודה לשתייה


קורט מלח


200 גרם שמנת חמוצה


קופסא של גלידת וניל שאוהבים

 

אופן הכנה:

 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מכינים את העוגיות: מעבדים חמאה וסוכר במהירות בינונית במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת קרמית ואוורירית.
  • מנפים יחד קמח, קקאו, אבקת סודה ומלח בקערה נפרדת.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום, ומוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים והרוויון ב-3 פעמים (מתחילים ומסיימים בתערובת הקמח). מעבדים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מניחים כדורים מהתערובת בעזרת כף גלידה קפיצית באופן מרווח מאוד בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים 12-10 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וסדוקות, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים רכים). היזהרו מאפיית יתר - העוגיות אמורות להישאר רכות.
  • אחרי שהעוגיות מתקררות, מניחים בין כל שתי עוגיות גלידה, מועכים קלות ומגישים מיד.

 

קרטיב פירות טבעי

 
קרטיב פירות טבעיים
קרטיב פירות טבעיים צילום : חן גלילי
 

סוג מתכון: פרווה/טבעוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 4 שעות15 קרטיבים | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

300 גרם פרי טחון - מלון, אבטיח, מנגו וכדומה


60 גרם סוכר


20 גרם גלוקוז


100 מ"ל מים


15 מקלות ארטיק

 

אופן הכנה:

  • מביאים לרתיחה מים גלוקוז וסוכר בסיר קטן.
  • מקררים ומערבבים עם הפירות הטחונים.
  • מוזגים לתבנית הקרטיב, נועצים את המקלות ומקפיאים.

 

פרפה יוגורט ושוקולד לבן

 
פרפה יוגורט ושוקולד לבן
פרפה יוגורט ושוקולד לבן צילום : חן גלילי
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 4 שעות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

250 גרם שוקולד לבן


140 גרם יוגורט


1 יח' גרידה מלימון


220 גרם שמנת מתוקה


5 גרם ג'לטין


25 גרם מים

 

אופן הכנה

 

  • ממיסים ג'לטין במים.
  • ממיסים שוקולד לבן במיקרו גל בזהירות.
  • מחממים את היוגורט בסיר קטן ומוסיפים ג'לטין.
  • מערבבים את תערובת היוגורט יחד עם השוקולד ומוסיפים גרידת לימון
  • מקררים לטמפרטורת החדר.
  • מקציפים שמנת מתוקה לקצף רך ומקפלים לתוך תערובת השוקולד.
  • יוצקים לתוך כוסות או כל תבנית שרוצים, ומקפיאים.
  • ניתן לקשט עם סוכריות, שברי עוגיות, או שוקולד.

 

 
עוד כתבות במדור קינוחים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.